HP släpper 3d-skrivare för industrin

HP utökar produktportföljen tillsammans med Siemens med en ny HP Jet Fusion 5200-serie för industriell tillverkning. Dessutom släpper de ett nytt certifierat TPU-material, idealiskt för elastiska delar. 

I dag, den 9 maj presenterade HP Inc. en rad innovationer och partnerskap inom sitt additiva tillverkningssegment. HP utökar sin produktportfölj med den nya Jet Fusion 5200-serien, ett 3d-skrivarsystem anpassat för industrin. I ett pressmeddelande skriver HP att systemet erbjuder  nya nivåer av effektivitet, repeterbarhet och produktionskvalitet för kunder som satsar på fullskalig produktion.

Nya system ska generera ökade intäkter

För att ytterligare möjliggöra för kunder att digitalt omvandla sin produktion, utökar HP också sina allianser med branschledande företag, så som BASF, Materialize och Siemens. Samtidigt startar de även HP Digital Manufacturing Network som är ett nytt globalt nätverk för företag som kan leverera 3d-printade delar i stor skala. 

– Den fjärde industriella revolutionen är en av de mest transformativa krafterna under vår livstid. Nya tekniska innovationer kommer att behövas, nya partnerskap kommer att dyka upp och nya sätt att göra affärer kommer att inträffa, säger Christoph Schell som är vd för 3d-print och digital tillverkning på HP Inc.

I pressmeddelandet hävdar de även att den nya HP Jet Fusion 5200-serien kopplar samman nya system, dataintelligens, programvara, tjänster och innovationer i material, vilket gör det möjligt för kunderna att skala upp sin 3d-produktion för affärsutveckling och ökade intäkter.

HP:s nya 3d-skrivarsystem för industrin. Foto via HP 

HP:s nya 3d-skrivarsystem för industrin. Foto via HP 

Nytt elastiskt material

HP introducerar även en ny certifierad termoplast polyuretan (TPU), ULTRASINT, utvecklad av BASF, vilket innebär utökade möjligheter för kunden att producera specifika produkter med de nya Jet Fusion 5200-systemen. Enligt företaget är det nya materialet ideala för flexibla och elastiska delar och kompletterar HP High Reusability PA-12, PA-12 glaspärlor och PA-11-material.

Flera företag som rör fordonsindustrin, konsumtionsvaror och tillverkningssektorer utforskar redan nya applikationer för den nya Jet Fusion 5200-serien, inklusive Avid Product Development, BASF, Jaguar Land Rover, Kupol, Materialize, Sculpteo, Prodartis och Vestas.

Den nya Jet Fusion 5200-serien av 3d-utskriftslösningar är tillgänglig från i dag och mer information om systemet finns här. I Sverige är det 3D Center och PLM Group som står som återförsäljare av HP:s 3d-skrivarsystem. 

HP Digital Manufacturing Network

HP har etablerat ett nytt globalt nätverk för producenter av större volymer av 3d-utskrifter. Från början inkluderar nätverket tillverkningsföretag i USA, Asien och Europa. Produktionspartnerna som kvalificerats sig är hittills Prognos 3D, GKN Pulver Metallurgi, GoProto, Jabil, Materialisera, Parmatech och ZiggZagg NV. HP kommer att utöka nätverket och  planenär att nya företag kommer att kvalificera sig under de kommande månaderna.

Här hittar du mer information om HP Digital Manufacturing Network.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printning

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: 

3d-printad bas sätter tonen

Additiv tillverkning är en känd teknik för att kunna tillverka föremål av många olika slag. Ett nytt exempel på detta är professorn Olaf Diegels ”Beatles-bas”.

Publicerat av: 

De vill lösa utmaning med metallpulver

Graphmatech strävar efter att hitta lösningen som gör det lättare att arbeta med metallpulver, både i additiv tillverkning och metallurgi. Nu kan de ha tagit första steget för att nå dit. 

Publicerat av: 

Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Raise3D lanserar en ny multifunktions FFF / FDM 3d-skrivare för industriell användning. – Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, Edward Feng, vd på Raise3D.

Publicerat av: 

Ultimaker breddar produktportföljen

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3. – Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Publicerat av: