HP släpper 3d-skrivare för industrin

HP utökar produktportföljen tillsammans med Siemens med en ny HP Jet Fusion 5200-serie för industriell tillverkning. Dessutom släpper de ett nytt certifierat TPU-material, idealiskt för elastiska delar. 

I dag, den 9 maj presenterade HP Inc. en rad innovationer och partnerskap inom sitt additiva tillverkningssegment. HP utökar sin produktportfölj med den nya Jet Fusion 5200-serien, ett 3d-skrivarsystem anpassat för industrin. I ett pressmeddelande skriver HP att systemet erbjuder  nya nivåer av effektivitet, repeterbarhet och produktionskvalitet för kunder som satsar på fullskalig produktion.

Nya system ska generera ökade intäkter

För att ytterligare möjliggöra för kunder att digitalt omvandla sin produktion, utökar HP också sina allianser med branschledande företag, så som BASF, Materialize och Siemens. Samtidigt startar de även HP Digital Manufacturing Network som är ett nytt globalt nätverk för företag som kan leverera 3d-printade delar i stor skala. 

– Den fjärde industriella revolutionen är en av de mest transformativa krafterna under vår livstid. Nya tekniska innovationer kommer att behövas, nya partnerskap kommer att dyka upp och nya sätt att göra affärer kommer att inträffa, säger Christoph Schell som är vd för 3d-print och digital tillverkning på HP Inc.

I pressmeddelandet hävdar de även att den nya HP Jet Fusion 5200-serien kopplar samman nya system, dataintelligens, programvara, tjänster och innovationer i material, vilket gör det möjligt för kunderna att skala upp sin 3d-produktion för affärsutveckling och ökade intäkter.

HP:s nya 3d-skrivarsystem för industrin. Foto via HP 

HP:s nya 3d-skrivarsystem för industrin. Foto via HP 

Nytt elastiskt material

HP introducerar även en ny certifierad termoplast polyuretan (TPU), ULTRASINT, utvecklad av BASF, vilket innebär utökade möjligheter för kunden att producera specifika produkter med de nya Jet Fusion 5200-systemen. Enligt företaget är det nya materialet ideala för flexibla och elastiska delar och kompletterar HP High Reusability PA-12, PA-12 glaspärlor och PA-11-material.

Flera företag som rör fordonsindustrin, konsumtionsvaror och tillverkningssektorer utforskar redan nya applikationer för den nya Jet Fusion 5200-serien, inklusive Avid Product Development, BASF, Jaguar Land Rover, Kupol, Materialize, Sculpteo, Prodartis och Vestas.

Den nya Jet Fusion 5200-serien av 3d-utskriftslösningar är tillgänglig från i dag och mer information om systemet finns här. I Sverige är det 3D Center och PLM Group som står som återförsäljare av HP:s 3d-skrivarsystem. 

HP Digital Manufacturing Network

HP har etablerat ett nytt globalt nätverk för producenter av större volymer av 3d-utskrifter. Från början inkluderar nätverket tillverkningsföretag i USA, Asien och Europa. Produktionspartnerna som kvalificerats sig är hittills Prognos 3D, GKN Pulver Metallurgi, GoProto, Jabil, Materialisera, Parmatech och ZiggZagg NV. HP kommer att utöka nätverket och  planenär att nya företag kommer att kvalificera sig under de kommande månaderna.

Här hittar du mer information om HP Digital Manufacturing Network.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Publicerat av: 

MakerBot släpper specialmaterial

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt specialmaterial till sin 3d-skrivare MakerBot Method. – Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Publicerat av: 

”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han blir ny kommunikationschef på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: 

De ska 3d-printa ett samhälle

I sommar ska ett projekt bli verklighet i Latinamerika, där målet är att skapa ”världens första 3d-utskrivna samhälle”. Detta för att minska antal hemlösa i landet.

Publicerat av: 

Grafen i fokus för nytt projekt

Marknaden för metallpulver växer med mer än 20 procent varje år. Nu startar ett nytt projekt som ska undersöka hur industrikomponenter kan göras starkare genom att tillsätta grafenpulver. 

Publicerat av: 

ABB och RISE tror på robotar

ABB och RISE drog en del blickar till sig under veckans Plastteknik-mässa i Malmö. – Vi tror att det kommer bli vanligare att använda en robot som 3d-skrivare, säger Anders Spaak, ingenjör på ABB.

Publicerat av: 

Prototal ser viljan att serietillverka

Prototal har sett en förändring i efterfrågan sedan de investerade i nya 3d-skrivare från HP. – Det har växt mycket det senaste året och ökar hela tiden, säger Jonas Sandwall, marknadschef Prototal.

Publicerat av: 

3D Center: ”Den har sålt jättebra”

3D Center var på plats på Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att träffa kunder och visa upp några av sina maskiner. – Kodak-skrivaren har sålt jättebra, säger Pierre Harrysson från 3D Center. 

Publicerat av: