Bondtech släpper ny matare

 

Bondtech i Värnamo, som utvecklar, designar och tillverkar matare, lanserar nu en ny en nytt matarsystem för Creality3D:s 3d-skrivarmodell. Enligt företaget är den framtagen tillsammans med samhället generellt som kommit med input. 

Mataren kan hantera ett filament på 1,75 millimeter och systemet är bland annat utrustat med Bondtechs BMG-matare och en Bondtech E3D V6 HotEnd kylning. Det har dock testats material på upp till 2 millimeter, vilket även det ger en hög tillförlitlighet enligt tillverkaren.

Kan printa i höga temperaturer

Systemet, som går under namnet DDS for CR-10S, levereras färdigmonterat med kraftkablar och sensorhållare. Att det finns en kylfunktion i mataren innebär också att användaren kan skriva ut med högtemperatursmaterial på upp till 285 grader celcius.

Nya funktioner

Andra funktioner som Bondtech presenterar är att hållaren för filamentsensorn är omgjord, vilket innebär att den kan fästas på x-axeln så att filamentet kan passera i båda riktningar. En stålkula trycker då mot brytaren när filamentet passerar. Vad gäller material kan den mata allt från polyamider (nylon) till TPU/TPE-material och även kolfiberfyllda filament.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandbacka Science Park sprider kunskap digitalt

Under Innovation Week X håller Sandbacka Science Park i Sandviken ett webbinarium om additiv tillverkning. Fokus kommer ligga på hur tekniken kan förena den digitala och fysiska värdekedjan och efterbehandling av additiva komponenter.

Publicerat av: 

Protech breddar i produktportföljen

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.

Publicerat av: 

Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: