MakerBot släpper specialmaterial

Makerbot Method material

Makerbot lanserar ett nytt specialmaterial för en av sina senaste 3d-skrivare på marknaden, MakerBot Method. Foto: Business Wire

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt plastmaterial, i polymeren PETG. Det är det första specialmaterial som ska släppas till en av företagets senaste 3d-skrivare på marknaden, MakerBot Method.

– Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Nadav Goshen, vd på MakerBot. Foto via MakerBot

PETG är i dag ett av de mest använda plastmaterialen då det är väldigt mångsidigt, skriver MakerBot i ett pressmeddelande. Dess tålighet gör det användbart för industriella 3d-utskrivna delar som bland annat jiggar, armaturer och till delar för slutanvändning.

70 grader

Materialet kan hantera värme på 70 grader celcius och det tål fukt och många kemikalier. Enligt MakerBot är en av fördelarna, i jämförelse med andra plastmaterial som ABS och PLA, att det inte luktar vid utskrift samt kan printa en blank yta.

Fler material i portföljen

MakerBot har redan en serie material som är utvecklad för 3d-skrivaren. Dessa klassas dock inte som specialmaterial. Serien kallas Precision Materials och innehåller materialen MakerBot Tough, MakerBot PLA och MakerBot PVA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: