MakerBot släpper specialmaterial

Makerbot Method material

Makerbot lanserar ett nytt specialmaterial för en av sina senaste 3d-skrivare på marknaden, MakerBot Method. Foto: Business Wire

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt plastmaterial, i polymeren PETG. Det är det första specialmaterial som ska släppas till en av företagets senaste 3d-skrivare på marknaden, MakerBot Method.

– Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Nadav Goshen, vd på MakerBot. Foto via MakerBot

PETG är i dag ett av de mest använda plastmaterialen då det är väldigt mångsidigt, skriver MakerBot i ett pressmeddelande. Dess tålighet gör det användbart för industriella 3d-utskrivna delar som bland annat jiggar, armaturer och till delar för slutanvändning.

70 grader

Materialet kan hantera värme på 70 grader celcius och det tål fukt och många kemikalier. Enligt MakerBot är en av fördelarna, i jämförelse med andra plastmaterial som ABS och PLA, att det inte luktar vid utskrift samt kan printa en blank yta.

Fler material i portföljen

MakerBot har redan en serie material som är utvecklad för 3d-skrivaren. Dessa klassas dock inte som specialmaterial. Serien kallas Precision Materials och innehåller materialen MakerBot Tough, MakerBot PLA och MakerBot PVA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: