MakerBot släpper specialmaterial

Makerbot Method material

Makerbot lanserar ett nytt specialmaterial för en av sina senaste 3d-skrivare på marknaden, MakerBot Method. Foto: Business Wire

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt plastmaterial, i polymeren PETG. Det är det första specialmaterial som ska släppas till en av företagets senaste 3d-skrivare på marknaden, MakerBot Method.

– Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Nadav Goshen, vd på MakerBot. Foto via MakerBot

PETG är i dag ett av de mest använda plastmaterialen då det är väldigt mångsidigt, skriver MakerBot i ett pressmeddelande. Dess tålighet gör det användbart för industriella 3d-utskrivna delar som bland annat jiggar, armaturer och till delar för slutanvändning.

70 grader

Materialet kan hantera värme på 70 grader celcius och det tål fukt och många kemikalier. Enligt MakerBot är en av fördelarna, i jämförelse med andra plastmaterial som ABS och PLA, att det inte luktar vid utskrift samt kan printa en blank yta.

Fler material i portföljen

MakerBot har redan en serie material som är utvecklad för 3d-skrivaren. Dessa klassas dock inte som specialmaterial. Serien kallas Precision Materials och innehåller materialen MakerBot Tough, MakerBot PLA och MakerBot PVA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: