Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Claes Sjödahl.

Servicebyrån Addema investerar i maskiner för automatiserad efterbehandling av SLS- och SLA-detaljer. Enligt Claes Sjödahl, delägare, är investeringen ett sätt för företaget att stå rustade inför framtiden.

– Vi tror att volymerna kommer öka i framtiden och redan i dag ser vi detta hos kunder som jobbar med att gå från traditionell till professionell tillverkning. Eftersom vi ser att serieproduktion ökar, är investeringen ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga.

Från prototyp till produktion

För kunderna innebär investeringen, som kostat runt 1,5 miljon svenska kronor, att de kan ta steget från att beställa prototyper till färdiga produktionsdetaljer.

Addema kan nu erbjuda sina kunder att printa delar i 180 olika färger.

– Framför allt kan erbjuda finare ytor på våra SLS-detaljer. Vi har också investerat i en infärgningsmaskin som färgar detaljerna efteråt. Dessa kan vara i 180 olika färger eller specialbeställda efter önskad kulör.

Vinster sedan dag ett

Maskinerna är redan i bruk och Claes har sedan första dagen sett vinsten av investeringen.

– Ledtiderna har påverkats positivt och efterbehandlingen görs väldigt fort. Vi har i dag en egen lackanläggning, men att lacka flera tusen detaljer tar tid och kostar pengar. Med maskinen sköts det automatiskt och det blir ett bättre resultat eftersom färgen når in 1 millimeter i materialet, avslutar Claes Sjödahl.

Om Addema

Addema är en servicebyrå i Jönköping med tre anställda. I dag erbjuder de SLA- och SLS-tillverkade 3d-utskrifter. Företaget riktar in sig på den svenska och nordiska marknaden inom en rad olika områden – allt från medicin till industri.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: