Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Claes Sjödahl.

Servicebyrån Addema investerar i maskiner för automatiserad efterbehandling av SLS- och SLA-detaljer. Enligt Claes Sjödahl, delägare, är investeringen ett sätt för företaget att stå rustade inför framtiden.

– Vi tror att volymerna kommer öka i framtiden och redan i dag ser vi detta hos kunder som jobbar med att gå från traditionell till professionell tillverkning. Eftersom vi ser att serieproduktion ökar, är investeringen ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga.

Från prototyp till produktion

För kunderna innebär investeringen, som kostat runt 1,5 miljon svenska kronor, att de kan ta steget från att beställa prototyper till färdiga produktionsdetaljer.

Addema kan nu erbjuda sina kunder att printa delar i 180 olika färger.

– Framför allt kan erbjuda finare ytor på våra SLS-detaljer. Vi har också investerat i en infärgningsmaskin som färgar detaljerna efteråt. Dessa kan vara i 180 olika färger eller specialbeställda efter önskad kulör.

Vinster sedan dag ett

Maskinerna är redan i bruk och Claes har sedan första dagen sett vinsten av investeringen.

– Ledtiderna har påverkats positivt och efterbehandlingen görs väldigt fort. Vi har i dag en egen lackanläggning, men att lacka flera tusen detaljer tar tid och kostar pengar. Med maskinen sköts det automatiskt och det blir ett bättre resultat eftersom färgen når in 1 millimeter i materialet, avslutar Claes Sjödahl.

Om Addema

Addema är en servicebyrå i Jönköping med tre anställda. I dag erbjuder de SLA- och SLS-tillverkade 3d-utskrifter. Företaget riktar in sig på den svenska och nordiska marknaden inom en rad olika områden – allt från medicin till industri.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: