Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Claes Sjödahl.

Servicebyrån Addema investerar i maskiner för automatiserad efterbehandling av SLS- och SLA-detaljer. Enligt Claes Sjödahl, delägare, är investeringen ett sätt för företaget att stå rustade inför framtiden.

– Vi tror att volymerna kommer öka i framtiden och redan i dag ser vi detta hos kunder som jobbar med att gå från traditionell till professionell tillverkning. Eftersom vi ser att serieproduktion ökar, är investeringen ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga.

Från prototyp till produktion

För kunderna innebär investeringen, som kostat runt 1,5 miljon svenska kronor, att de kan ta steget från att beställa prototyper till färdiga produktionsdetaljer.

Addema kan nu erbjuda sina kunder att printa delar i 180 olika färger.

– Framför allt kan erbjuda finare ytor på våra SLS-detaljer. Vi har också investerat i en infärgningsmaskin som färgar detaljerna efteråt. Dessa kan vara i 180 olika färger eller specialbeställda efter önskad kulör.

Vinster sedan dag ett

Maskinerna är redan i bruk och Claes har sedan första dagen sett vinsten av investeringen.

– Ledtiderna har påverkats positivt och efterbehandlingen görs väldigt fort. Vi har i dag en egen lackanläggning, men att lacka flera tusen detaljer tar tid och kostar pengar. Med maskinen sköts det automatiskt och det blir ett bättre resultat eftersom färgen når in 1 millimeter i materialet, avslutar Claes Sjödahl.

Om Addema

Addema är en servicebyrå i Jönköping med tre anställda. I dag erbjuder de SLA- och SLS-tillverkade 3d-utskrifter. Företaget riktar in sig på den svenska och nordiska marknaden inom en rad olika områden – allt från medicin till industri.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: