Prodways ökar volymen med P1000X

ProMaker P1000 X. Bild: Prodways

Den franska 3d-skrivartillverkaren Prodways lanserar en ny 3d-skrivare, Promaker P1000 X. Samtidigt släpper de två nya material.

Den nya 3d-skrivaren, P1000 X, är en SLS-skrivare avsedd för industriellt bruk och baserad på företagets standard, Promakers P1000-system. Enligt tillverkaren kan användaren med den nya maskinen printa både större komponenter och öka hastigheten. Prodways har också meddelat att de kommer med två nya material. PP 1200 Polypropylen, som kommer att vara kompatibel med P1000 X och PLASTCure Denture harpiks, som är framtaget för dentalbranschen.

Utökar möjligheterna

Jämfört med den ”klassiska” P1000 som har en printvolym på 27 liter representerar P1000 X en måttlig ökning med en printvolym på 32 liter. Men när det gäller hastigheten är det en stor förbättring – här fördubblas hastigheten från 0,9 liter per timme på den äldre modellen till 2 liter per timme på den nya. Siffrorna gäller print med en tjocklek på 0,1 millimeter per lager.

Den nya 3d-skrivaren har enligt Prodways bättre kontroll över temperaturen med tack vare ett nytt värmesystem med infraröd strålning. Syftet är att kunna ge de utskrivna föremålen konstanta mekaniska egenskaper i alla delar. Maskinen ska också ha ett inbyggt skärsystem som ger jämna och detaljerade ytor.

Då släpps den nya 3d-skrivaren

P1000 X släpps för marknaden det tredje kvartalet i år och är kompatibel med sju material som Prodways erbjuder. Detta inkluderar TPU 70-A, PA12, 3 olika versioner av PA11, samt det nya PP 1200. Det sjunde materialet, Stark 3200, är ännu inte släppt men kommer snart att finnas tillgängligt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: