Prodways ökar volymen med P1000X

ProMaker P1000 X. Bild: Prodways

Den franska 3d-skrivartillverkaren Prodways lanserar en ny 3d-skrivare, Promaker P1000 X. Samtidigt släpper de två nya material.

Den nya 3d-skrivaren, P1000 X, är en SLS-skrivare avsedd för industriellt bruk och baserad på företagets standard, Promakers P1000-system. Enligt tillverkaren kan användaren med den nya maskinen printa både större komponenter och öka hastigheten. Prodways har också meddelat att de kommer med två nya material. PP 1200 Polypropylen, som kommer att vara kompatibel med P1000 X och PLASTCure Denture harpiks, som är framtaget för dentalbranschen.

Utökar möjligheterna

Jämfört med den ”klassiska” P1000 som har en printvolym på 27 liter representerar P1000 X en måttlig ökning med en printvolym på 32 liter. Men när det gäller hastigheten är det en stor förbättring – här fördubblas hastigheten från 0,9 liter per timme på den äldre modellen till 2 liter per timme på den nya. Siffrorna gäller print med en tjocklek på 0,1 millimeter per lager.

Den nya 3d-skrivaren har enligt Prodways bättre kontroll över temperaturen med tack vare ett nytt värmesystem med infraröd strålning. Syftet är att kunna ge de utskrivna föremålen konstanta mekaniska egenskaper i alla delar. Maskinen ska också ha ett inbyggt skärsystem som ger jämna och detaljerade ytor.

Då släpps den nya 3d-skrivaren

P1000 X släpps för marknaden det tredje kvartalet i år och är kompatibel med sju material som Prodways erbjuder. Detta inkluderar TPU 70-A, PA12, 3 olika versioner av PA11, samt det nya PP 1200. Det sjunde materialet, Stark 3200, är ännu inte släppt men kommer snart att finnas tillgängligt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: