Prodways ökar volymen med P1000X

ProMaker P1000 X. Bild: Prodways

Den franska 3d-skrivartillverkaren Prodways lanserar en ny 3d-skrivare, Promaker P1000 X. Samtidigt släpper de två nya material.

Den nya 3d-skrivaren, P1000 X, är en SLS-skrivare avsedd för industriellt bruk och baserad på företagets standard, Promakers P1000-system. Enligt tillverkaren kan användaren med den nya maskinen printa både större komponenter och öka hastigheten. Prodways har också meddelat att de kommer med två nya material. PP 1200 Polypropylen, som kommer att vara kompatibel med P1000 X och PLASTCure Denture harpiks, som är framtaget för dentalbranschen.

Utökar möjligheterna

Jämfört med den ”klassiska” P1000 som har en printvolym på 27 liter representerar P1000 X en måttlig ökning med en printvolym på 32 liter. Men när det gäller hastigheten är det en stor förbättring – här fördubblas hastigheten från 0,9 liter per timme på den äldre modellen till 2 liter per timme på den nya. Siffrorna gäller print med en tjocklek på 0,1 millimeter per lager.

Den nya 3d-skrivaren har enligt Prodways bättre kontroll över temperaturen med tack vare ett nytt värmesystem med infraröd strålning. Syftet är att kunna ge de utskrivna föremålen konstanta mekaniska egenskaper i alla delar. Maskinen ska också ha ett inbyggt skärsystem som ger jämna och detaljerade ytor.

Då släpps den nya 3d-skrivaren

P1000 X släpps för marknaden det tredje kvartalet i år och är kompatibel med sju material som Prodways erbjuder. Detta inkluderar TPU 70-A, PA12, 3 olika versioner av PA11, samt det nya PP 1200. Det sjunde materialet, Stark 3200, är ännu inte släppt men kommer snart att finnas tillgängligt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: