Prodways ökar volymen med P1000X

ProMaker P1000 X. Bild: Prodways

Den franska 3d-skrivartillverkaren Prodways lanserar en ny 3d-skrivare, Promaker P1000 X. Samtidigt släpper de två nya material.

Den nya 3d-skrivaren, P1000 X, är en SLS-skrivare avsedd för industriellt bruk och baserad på företagets standard, Promakers P1000-system. Enligt tillverkaren kan användaren med den nya maskinen printa både större komponenter och öka hastigheten. Prodways har också meddelat att de kommer med två nya material. PP 1200 Polypropylen, som kommer att vara kompatibel med P1000 X och PLASTCure Denture harpiks, som är framtaget för dentalbranschen.

Utökar möjligheterna

Jämfört med den ”klassiska” P1000 som har en printvolym på 27 liter representerar P1000 X en måttlig ökning med en printvolym på 32 liter. Men när det gäller hastigheten är det en stor förbättring – här fördubblas hastigheten från 0,9 liter per timme på den äldre modellen till 2 liter per timme på den nya. Siffrorna gäller print med en tjocklek på 0,1 millimeter per lager.

Den nya 3d-skrivaren har enligt Prodways bättre kontroll över temperaturen med tack vare ett nytt värmesystem med infraröd strålning. Syftet är att kunna ge de utskrivna föremålen konstanta mekaniska egenskaper i alla delar. Maskinen ska också ha ett inbyggt skärsystem som ger jämna och detaljerade ytor.

Då släpps den nya 3d-skrivaren

P1000 X släpps för marknaden det tredje kvartalet i år och är kompatibel med sju material som Prodways erbjuder. Detta inkluderar TPU 70-A, PA12, 3 olika versioner av PA11, samt det nya PP 1200. Det sjunde materialet, Stark 3200, är ännu inte släppt men kommer snart att finnas tillgängligt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: