Det väger tungt hos tillverkare

Undersökningen som Protolabs genomförde baseras på svaren från 107 tillverkare.

En undersökning, som den internationella servicebyrån Protolabs nyligen genomförde, visar att produktionshastigheten väger tungt bland tillverkare. 

Det var under utställningen Moulding Expo som arrangeras i tyska Stuttgart som Protolabs genomförde en undersökning bland 107 tillverkare. De ställde tre olika frågor för att ta reda på hur tillverkare ser på framtidens produktion.

Första frågan kretsade kring hur ofta tillverkarna ställs inför utmaningar när de ska utveckla nya produkter. Här svarade 67 procent att de ofta upplevde utmaningar och 10 procent mycket ofta. Den andra frågan handlade om vad de ansåg viktigast i tillverkningsprocessen: materialet, hastigheten eller slutkvaliteten. Inte helt oväntat svarade majoriteten, med 44 procent, hastigheten.

Den tredje frågan handlade om vilken del i världen som tillverkarna ansåg vara centrum för tillverkning av prototyper. Här fick Europa tre fjärdedelar av rösterna.

– Resultatet av undersökningen visar att besökare på Moulding Expo efterfrågar en process för skräddarsydd produktutveckling för att bättre kunna ta tillvara de snabba teknologierna inom formsprutning. Eftersom de ofta måste genomföra många iterationer på vägen mot en färdig produkt är snabbhet ett viktigt krav, liksom en europeisk bas, säger Dirk Rathsack, vice vd för försäljning inom Protolabs Europa, Mellanöstern och Afrika.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: