EOS breddar materialportföljen

EOS utökar med fyra nya metallpulver för additiv tillverkning. Foto: <a href="http://www.hase-fotografie.de">Tobias Hase </a>

EOS utökar med fyra nya metallpulver för additiv tillverkning. Foto: Tobias Hase 

Fyra nya pulver för metallutskrift. Det är vad tyska 3d-teknikleverantören EOS nu breddar produktportföljen med.

De fyra nya materialen heter EOS StainlessSteel CX, EOS Aluminium AIF 357, Titanium Ti64 Grade 5 och EOS Titanium Ti64 Grade 23. Det förstnämnda är ett verktygsstål som kan användas i maskinen EOS M 290. Det andra är en lättmetall som är framtagen för maskinen EOS M 400. Den tredje är även denna anpassad för EOS M290 och har en hög korrosionsbeständighet vilket gör det lämpligt för flyg- och fordonsapplikationer. Det sistnämnda materialet liknar det föregående, men är mer töjbart vilket gör att det lämpar sig för medicinska applikationer.

Transparens viktigt för additiv tillverkning

Enligt företaget finns omfattande data som handlar om materialens egenskaper, vilket innebär att det blir lättare att jämföra utskrifterna från additiv tillverkning med traditionellt tillverkade delar. Något som i dag är ett krav för användning av 3d-print för serieproduktion.

Materialutveckling i Finland

I dag erbjuder EOS cirka 20 olika metallmaterial och de planerar att släppa ännu fler. I Finland finns i dag en del av företagets verksamhet där de fokuserar helt och hållet på utveckling av metallmaterial och processerna bakom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: