EOS breddar materialportföljen

EOS utökar med fyra nya metallpulver för additiv tillverkning. Foto: <a href="http://www.hase-fotografie.de">Tobias Hase </a>

EOS utökar med fyra nya metallpulver för additiv tillverkning. Foto: Tobias Hase 

Fyra nya pulver för metallutskrift. Det är vad tyska 3d-teknikleverantören EOS nu breddar produktportföljen med.

De fyra nya materialen heter EOS StainlessSteel CX, EOS Aluminium AIF 357, Titanium Ti64 Grade 5 och EOS Titanium Ti64 Grade 23. Det förstnämnda är ett verktygsstål som kan användas i maskinen EOS M 290. Det andra är en lättmetall som är framtagen för maskinen EOS M 400. Den tredje är även denna anpassad för EOS M290 och har en hög korrosionsbeständighet vilket gör det lämpligt för flyg- och fordonsapplikationer. Det sistnämnda materialet liknar det föregående, men är mer töjbart vilket gör att det lämpar sig för medicinska applikationer.

Transparens viktigt för additiv tillverkning

Enligt företaget finns omfattande data som handlar om materialens egenskaper, vilket innebär att det blir lättare att jämföra utskrifterna från additiv tillverkning med traditionellt tillverkade delar. Något som i dag är ett krav för användning av 3d-print för serieproduktion.

Materialutveckling i Finland

I dag erbjuder EOS cirka 20 olika metallmaterial och de planerar att släppa ännu fler. I Finland finns i dag en del av företagets verksamhet där de fokuserar helt och hållet på utveckling av metallmaterial och processerna bakom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: