EOS breddar materialportföljen

EOS utökar med fyra nya metallpulver för additiv tillverkning. Foto: <a href="http://www.hase-fotografie.de">Tobias Hase </a>

EOS utökar med fyra nya metallpulver för additiv tillverkning. Foto: Tobias Hase 

Fyra nya pulver för metallutskrift. Det är vad tyska 3d-teknikleverantören EOS nu breddar produktportföljen med.

De fyra nya materialen heter EOS StainlessSteel CX, EOS Aluminium AIF 357, Titanium Ti64 Grade 5 och EOS Titanium Ti64 Grade 23. Det förstnämnda är ett verktygsstål som kan användas i maskinen EOS M 290. Det andra är en lättmetall som är framtagen för maskinen EOS M 400. Den tredje är även denna anpassad för EOS M290 och har en hög korrosionsbeständighet vilket gör det lämpligt för flyg- och fordonsapplikationer. Det sistnämnda materialet liknar det föregående, men är mer töjbart vilket gör att det lämpar sig för medicinska applikationer.

Transparens viktigt för additiv tillverkning

Enligt företaget finns omfattande data som handlar om materialens egenskaper, vilket innebär att det blir lättare att jämföra utskrifterna från additiv tillverkning med traditionellt tillverkade delar. Något som i dag är ett krav för användning av 3d-print för serieproduktion.

Materialutveckling i Finland

I dag erbjuder EOS cirka 20 olika metallmaterial och de planerar att släppa ännu fler. I Finland finns i dag en del av företagets verksamhet där de fokuserar helt och hållet på utveckling av metallmaterial och processerna bakom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: