Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Både Desktop Metal och Indo-MIM har sina rötter i MIM-tekniken, Metal Injection Molding, menar Ric Fulop, vd och medgrundare av Desktop Metal.

Både Desktop Metal och Indo-MIM har sina rötter i MIM-tekniken, Metal Injection Molding, menar Ric Fulop, vd och medgrundare av Desktop Metal.

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Det strategiska samarbetet ska enligt de båda parter leda till snabbare produktion för serietillverkning av metallkomponenter. 

Desktop Metal, som är välkända för sitt binder jetting-system ingår nu ett nytt strategiskt partnerskap med en indisk tillverkare av metallkomponenter, Indo-MIM. Med huvudsäte i Indien levererar de metalldelar över hela världen som är tillverkade genom den additiva MIM-tekniken.

Snabbare och större leveranser

Företagen släppte nyheten under årets RAPID + TCT konferens i Michigan. Desktop Metals binder jetting-system kommer att installeras i Indo-MIM:s fabriker för att de i sin tur ska kunna leverera metalldelar snabbare. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

MIM i grunden

För Indo-MIM blir det ingen större omställning att installera systemen, som enligt Desktop Metal är kompatibla med MIM-tekniken och tekniken bakom.

– Som världens största MIM-tillverkare vet vi att våra kunder inom bilindustrin, flygindustrin och andra viktiga industrier kommer att skörda fördelarna från den här nya mass-tillverkningstekniken, säger Krishna Chivukula, vd på Indo-MIM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: