Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Både Desktop Metal och Indo-MIM har sina rötter i MIM-tekniken, Metal Injection Molding, menar Ric Fulop, vd och medgrundare av Desktop Metal.

Både Desktop Metal och Indo-MIM har sina rötter i MIM-tekniken, Metal Injection Molding, menar Ric Fulop, vd och medgrundare av Desktop Metal.

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Det strategiska samarbetet ska enligt de båda parter leda till snabbare produktion för serietillverkning av metallkomponenter. 

Desktop Metal, som är välkända för sitt binder jetting-system ingår nu ett nytt strategiskt partnerskap med en indisk tillverkare av metallkomponenter, Indo-MIM. Med huvudsäte i Indien levererar de metalldelar över hela världen som är tillverkade genom den additiva MIM-tekniken.

Snabbare och större leveranser

Företagen släppte nyheten under årets RAPID + TCT konferens i Michigan. Desktop Metals binder jetting-system kommer att installeras i Indo-MIM:s fabriker för att de i sin tur ska kunna leverera metalldelar snabbare. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

MIM i grunden

För Indo-MIM blir det ingen större omställning att installera systemen, som enligt Desktop Metal är kompatibla med MIM-tekniken och tekniken bakom.

– Som världens största MIM-tillverkare vet vi att våra kunder inom bilindustrin, flygindustrin och andra viktiga industrier kommer att skörda fördelarna från den här nya mass-tillverkningstekniken, säger Krishna Chivukula, vd på Indo-MIM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: