Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Både Desktop Metal och Indo-MIM har sina rötter i MIM-tekniken, Metal Injection Molding, menar Ric Fulop, vd och medgrundare av Desktop Metal.

Både Desktop Metal och Indo-MIM har sina rötter i MIM-tekniken, Metal Injection Molding, menar Ric Fulop, vd och medgrundare av Desktop Metal.

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Det strategiska samarbetet ska enligt de båda parter leda till snabbare produktion för serietillverkning av metallkomponenter. 

Desktop Metal, som är välkända för sitt binder jetting-system ingår nu ett nytt strategiskt partnerskap med en indisk tillverkare av metallkomponenter, Indo-MIM. Med huvudsäte i Indien levererar de metalldelar över hela världen som är tillverkade genom den additiva MIM-tekniken.

Snabbare och större leveranser

Företagen släppte nyheten under årets RAPID + TCT konferens i Michigan. Desktop Metals binder jetting-system kommer att installeras i Indo-MIM:s fabriker för att de i sin tur ska kunna leverera metalldelar snabbare. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

MIM i grunden

För Indo-MIM blir det ingen större omställning att installera systemen, som enligt Desktop Metal är kompatibla med MIM-tekniken och tekniken bakom.

– Som världens största MIM-tillverkare vet vi att våra kunder inom bilindustrin, flygindustrin och andra viktiga industrier kommer att skörda fördelarna från den här nya mass-tillverkningstekniken, säger Krishna Chivukula, vd på Indo-MIM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: