Artec 3D utökar med ny programvara

Studio 13 släpptes i september 2018. Mindre än ett år senare kommer det uppgraderade Studio 14.

Studio 13 släpptes i september 2018. Mindre än ett år senare kommer det uppgraderade Studio 14.

Artec 3D, som utvecklar och tillverkar handskannrar, släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nu med en rad nya funktioner för bearbetning av 3d-data.

Användaren kan antingen välja att arbeta i ett automatiskt eller manuellt läge. I manuellt läge finns en rad olika avancerade verktyg bland annat automatisk borttagning av det som håller upp det skannade objektet, till exempel stativ eller bord. Andra funktioner som kommer med nya Studio 14 är:

  • Auto-positioning: Inställning som gör att 3d-objektet startar i samma utgångsläge varje gång en öppnar filen.
  • Glare Removal: Något som ofta sker vid skanning är vita blanka fläckar på 3d-objektet. Dessa kan nu göras matta genom funktionen Glare removal. Enligt Artec krävs endast ett klick.
  • Bridges: Funktion som fyller igen hål i objektet baserat på omkringliggande geometri. Ska enligt Artec kunna minska tiden som användaren i normala fall behöver lägga ner på att manuellt fylla igen hål.

 

Före och efter vid användning av Glare removal-verktyget. Foto via Artec

Före och efter vid användning av Glare removal-verktyget. Foto via Artec 3D

Programmet är kompatibelt med flera 3d-skannrar, bland annat Artec Micro, Leo, Ray, Eva, Eva Lite, Space Spider med flera. Läs mer och se videos om Artec Studio 4 på företagets hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: