Artec 3D utökar med ny programvara

Studio 13 släpptes i september 2018. Mindre än ett år senare kommer det uppgraderade Studio 14.

Studio 13 släpptes i september 2018. Mindre än ett år senare kommer det uppgraderade Studio 14.

Artec 3D, som utvecklar och tillverkar handskannrar, släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nu med en rad nya funktioner för bearbetning av 3d-data.

Användaren kan antingen välja att arbeta i ett automatiskt eller manuellt läge. I manuellt läge finns en rad olika avancerade verktyg bland annat automatisk borttagning av det som håller upp det skannade objektet, till exempel stativ eller bord. Andra funktioner som kommer med nya Studio 14 är:

  • Auto-positioning: Inställning som gör att 3d-objektet startar i samma utgångsläge varje gång en öppnar filen.
  • Glare Removal: Något som ofta sker vid skanning är vita blanka fläckar på 3d-objektet. Dessa kan nu göras matta genom funktionen Glare removal. Enligt Artec krävs endast ett klick.
  • Bridges: Funktion som fyller igen hål i objektet baserat på omkringliggande geometri. Ska enligt Artec kunna minska tiden som användaren i normala fall behöver lägga ner på att manuellt fylla igen hål.

 

Före och efter vid användning av Glare removal-verktyget. Foto via Artec

Före och efter vid användning av Glare removal-verktyget. Foto via Artec 3D

Programmet är kompatibelt med flera 3d-skannrar, bland annat Artec Micro, Leo, Ray, Eva, Eva Lite, Space Spider med flera. Läs mer och se videos om Artec Studio 4 på företagets hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Staven som ska ge åkaren en extra växel

Mikael Östberg är själv gammal längdskidåkare på elitnivå. För några år sedan kom han på en smart idé som kan ge stakningen en extra växel. Den idén håller nu på att bli verklighet med hjälp av 3d-printing, och förhoppningen är att landslaget framöver ska åka med den innovativa staven.

Publicerat av: