Artec 3D utökar med ny programvara

Studio 13 släpptes i september 2018. Mindre än ett år senare kommer det uppgraderade Studio 14.

Studio 13 släpptes i september 2018. Mindre än ett år senare kommer det uppgraderade Studio 14.

Artec 3D, som utvecklar och tillverkar handskannrar, släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nu med en rad nya funktioner för bearbetning av 3d-data.

Användaren kan antingen välja att arbeta i ett automatiskt eller manuellt läge. I manuellt läge finns en rad olika avancerade verktyg bland annat automatisk borttagning av det som håller upp det skannade objektet, till exempel stativ eller bord. Andra funktioner som kommer med nya Studio 14 är:

  • Auto-positioning: Inställning som gör att 3d-objektet startar i samma utgångsläge varje gång en öppnar filen.
  • Glare Removal: Något som ofta sker vid skanning är vita blanka fläckar på 3d-objektet. Dessa kan nu göras matta genom funktionen Glare removal. Enligt Artec krävs endast ett klick.
  • Bridges: Funktion som fyller igen hål i objektet baserat på omkringliggande geometri. Ska enligt Artec kunna minska tiden som användaren i normala fall behöver lägga ner på att manuellt fylla igen hål.

 

Före och efter vid användning av Glare removal-verktyget. Foto via Artec

Före och efter vid användning av Glare removal-verktyget. Foto via Artec 3D

Programmet är kompatibelt med flera 3d-skannrar, bland annat Artec Micro, Leo, Ray, Eva, Eva Lite, Space Spider med flera. Läs mer och se videos om Artec Studio 4 på företagets hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: