Hp öppnar utvecklingscenter

Det nya centret ligger i Sant Cugat del Valles, Barcelona. Foto: Vicens Gimenez/Hp

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Hp har de senaste åren satsat stort på sitt segment för additiv tillverkning och nyligen lanserade de en ny serie 3d-skrivare för industrin: Hp Jet Fusion 520. För att ta nästa steg i utvecklingen bygger de nu ett nytt 3d-center i Barcelona, där de även har sitt huvudkontor för additiv tillverkning.

På det nya centret ska experter inom systemteknik, datainformation, programvara, materialvetenskap, design och applikationer för additiv tillverkning samlas.

Enligt Hp kommer centret möjliggöra snabbare design, nya produkter, hållbar utveckling och mer effektiva distributionskedjor.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: