Protech installerar metallskrivare

Thomas Ericson och Johan Skog på Protech.

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Det var nyligen som 3dp kunde berätta att Protech utökar sin produktportfölj med maskiner från den amerikanska 3d-skrivartillverkaren Xact Metal. Nu har Protech installerat en av maskinerna på sitt kundcenter i Järfälla. Sedan installationen har de kört maskinen dygnet runt utan att det skett någon felkörning, skriver företaget på sin hemsida.

– Jag är djupt imponerad över att installationen gått så bra och att vi inte haft ett enda problem på vägen. Det tog oss bara några timmar från installation till start av första körningen i XM200C. Vi har skrivit ut avancerade geometrier i en hel vecka och resultaten är riktigt bra, säger Anders Brask, vd Protech Nordic AB.

Den nya Xact Metal-skrivaren i modellen XM200C har fått ta plats på Protechs kundcenter.

Den nya Xact Metal-skrivaren i modellen XM200C har fått ta plats på Protechs kundcenter.

Samtliga 3d-skrivare från Xact Metal använder sig av tekniken Metal PBF, metal powder bed fusion.

– Genom att kombinera banbrytande teknik och smart modultänk har Xact Metal lyckats skapa 3d-skrivare för metall som kräver en betydligt lägre investering än andra Metal PBF 3d-skrivare, säger Anders. Detta gör att vi på Protech kan nu erbjuda en 3d-skrivare för metall runt en miljon kronor. Jag tror att detta pris gör det möjligt för många företag och universitet att kunna investera i en 3d-skrivare för metall, avslutar Anders Brask.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: