De vill bidra till mer 3d-print i Norden

Ylva Ekborn, vd Postnord Strålfors Group. Foto: Christiaan Dirksen

Målet är att sprida 3d-printing i Norden. Därför ingår nu Postnord ytterligare ett samarbete, denna gången med e-handelsföretaget Cdon.

Det var i början på 2018 som Postnord annonserade att de skulle ge sig in på 3d-marknaden. Efter de lanserade de en 3d-portal för beställning on demand och i dag samarbetar de med företag som Sony, Stratasys och GKN. Nu ger de sig dock in i ett samarbete med Cdon – för att öka tillgängligheten av 3d-print i Norden.

Via företagets 3d-portal, som nu även kommer gå att nå via Cdon,  kan kunden skapa och beställa produkter i en mängd certifierade plaster och metaller. Detta gäller oavsett om det gäller framtagande av en prototyp eller för serieproduktion på industriell skala.

– 3d-printing kommer att förändra förutsättningarna för hur många industrisegment hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi vill göra 3d-printing mer tillgänglig genom att erbjuda företag möjligheten att nyttja e-handel när de ska komma igång med 3d-produktion, säger säger Ylva Ekborn, vd Postnord Strålfors Group och fortsätter:

– Cdon, med sin starka position och erfarenhet som Nordens ledande marknadsplats för e-handel gör dem till en stark samarbetspartner i detta arbete.

Så kommer 3d-portalen se ut via Cdon:s hemsida.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra kundupplevelsen och med 3d-printing kan våra kunder täcka sitt produktionsbehov enkelt och snabbt utan långa ledtider och dessutom mer hållbart. Vi ser att många av våra kunder, utöver produkter, även efterfrågar tjänster av olika slag, säger David Olhed, kommunikationschef på Cdon.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Liten byggtank ska gynna materialforskning

Swerim har installerat en ny mindre byggtank för att kunna testa ännu fler legeringar för additiv tillverkning än tidigare. Nu ska det räcka med några deciliter material för att ta fram ett test av en ny legering. 

Publicerat av: 

Nexttech satsar på industriell skala

3d-skrivarcentret Nexttech i danska Kolding har installerat en ny 3d-skrivare för industriell tillverkning. Enligt PLM Group, som står bakom installationen, blir det den första maskinen ur HP:s senaste satsning på industriell tillverkning som tar plats i Norden. 

Publicerat av: 

3d-printade leksaker kan bidra till minskat matsvinn

Hur kan vi förbereda den yngre generationen för mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har tagit fram en rad leksaker som kan 3d-printas till barn, som ska representera potentiella maträtter från framtiden. 

Publicerat av: 

Prototal breddar med ny HP-skrivare

Prototal investerar i sin fjärde 3d-skrivare från HP samt tillhörande efterbehandling – för både ytbehandling och infärgning. – Serieproduktionen i HP-maskinerna ökar ständigt, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Försvaret har 3d-print i sikte

Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, ser ett ökande intresse av att använda additiv tillverkning inom militären. – Det handlar om kostnader och värden, säger Steven Savage, forskningschef på FOI:s avdelning för ledningssystem i Linköping.

Publicerat av: 

Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Nätverk ska boosta kvinnor i industrin

Ett nytt nätverk ska lyfta kvinnor inom industrin och på så sätt även bidra till företagens framgång. Ett 50-tal kvinnor samlades därför den 3 september i Örebro för föreläsningar och inspiration om framtidens teknikutveckling. 

Publicerat av: 

De blir först ut i Norden med fullfärgsskrivare från HP

3D Center gjorde nyligen sin första installation i Norden av en HP Multi Jet Fusion 580 hos en svensk servicebyrå. – Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, säger Martin Ericson, teknisk säljare på IVG Engineering.

Publicerat av: 

Protech firar nyinstallation

Protech firar installationen av tre nya enheter från Desktop Metal Studio System+ på huvudkontoret i Stockholm. – Det är riktigt kul att vara igång, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech. 

Publicerat av: