De vill bidra till mer 3d-print i Norden

Ylva Ekborn, vd Postnord Strålfors Group. Foto: Christiaan Dirksen

Målet är att sprida 3d-printing i Norden. Därför ingår nu Postnord ytterligare ett samarbete, denna gången med e-handelsföretaget Cdon.

Det var i början på 2018 som Postnord annonserade att de skulle ge sig in på 3d-marknaden. Efter de lanserade de en 3d-portal för beställning on demand och i dag samarbetar de med företag som Sony, Stratasys och GKN. Nu ger de sig dock in i ett samarbete med Cdon – för att öka tillgängligheten av 3d-print i Norden.

Via företagets 3d-portal, som nu även kommer gå att nå via Cdon,  kan kunden skapa och beställa produkter i en mängd certifierade plaster och metaller. Detta gäller oavsett om det gäller framtagande av en prototyp eller för serieproduktion på industriell skala.

– 3d-printing kommer att förändra förutsättningarna för hur många industrisegment hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi vill göra 3d-printing mer tillgänglig genom att erbjuda företag möjligheten att nyttja e-handel när de ska komma igång med 3d-produktion, säger säger Ylva Ekborn, vd Postnord Strålfors Group och fortsätter:

– Cdon, med sin starka position och erfarenhet som Nordens ledande marknadsplats för e-handel gör dem till en stark samarbetspartner i detta arbete.

Så kommer 3d-portalen se ut via Cdon:s hemsida.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra kundupplevelsen och med 3d-printing kan våra kunder täcka sitt produktionsbehov enkelt och snabbt utan långa ledtider och dessutom mer hållbart. Vi ser att många av våra kunder, utöver produkter, även efterfrågar tjänster av olika slag, säger David Olhed, kommunikationschef på Cdon.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: