De vill bidra till mer 3d-print i Norden

Ylva Ekborn, vd Postnord Strålfors Group. Foto: Christiaan Dirksen

Målet är att sprida 3d-printing i Norden. Därför ingår nu Postnord ytterligare ett samarbete, denna gången med e-handelsföretaget Cdon.

Det var i början på 2018 som Postnord annonserade att de skulle ge sig in på 3d-marknaden. Efter de lanserade de en 3d-portal för beställning on demand och i dag samarbetar de med företag som Sony, Stratasys och GKN. Nu ger de sig dock in i ett samarbete med Cdon – för att öka tillgängligheten av 3d-print i Norden.

Via företagets 3d-portal, som nu även kommer gå att nå via Cdon,  kan kunden skapa och beställa produkter i en mängd certifierade plaster och metaller. Detta gäller oavsett om det gäller framtagande av en prototyp eller för serieproduktion på industriell skala.

– 3d-printing kommer att förändra förutsättningarna för hur många industrisegment hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi vill göra 3d-printing mer tillgänglig genom att erbjuda företag möjligheten att nyttja e-handel när de ska komma igång med 3d-produktion, säger säger Ylva Ekborn, vd Postnord Strålfors Group och fortsätter:

– Cdon, med sin starka position och erfarenhet som Nordens ledande marknadsplats för e-handel gör dem till en stark samarbetspartner i detta arbete.

Så kommer 3d-portalen se ut via Cdon:s hemsida.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra kundupplevelsen och med 3d-printing kan våra kunder täcka sitt produktionsbehov enkelt och snabbt utan långa ledtider och dessutom mer hållbart. Vi ser att många av våra kunder, utöver produkter, även efterfrågar tjänster av olika slag, säger David Olhed, kommunikationschef på Cdon.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: