MakerBot lanserar Method X

Den nya Makerbot Method X kan förbättra 3d-printing med ABS enligt Makerbot.

Makerbot lanserar 3d-skrivaren Method X. Enligt tillverkaren ska den nya maskinen göra det möjligt att printa i ABS – på riktigt. 

Bara månader efter Makerbot lanserade Method, en 3d-skrivare i skrivbordsmodell för den professionell användning, släpper tillverkaren nu ytterligare en maskin – Method X.

ABS, Akrylnitril-Butadien-Styren, är en plast som kan användas till applikationer som kräver en hög slitstyrka.

Det som gör skrivaren unik är att det går att skriva ut delar i ABS ”på riktigt”, enligt Makerbot. Detta då den nya skrivaren är utrustad med en uppvärmd byggkammare som kan gå upp till 100 grader celcius. Detta gör i sin tur att materialet inte spricker eller krymper lika lätt som det annars riskerar att göra.

Det är också den enda skrivaren i sin prisklass som kan skriva ut i Stratasys supportmaterial SR-30, skriver Makerbot i ett pressmeddelande.

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, men fortfarande med ett överkomligt pris, säger Evald Ottosson försäljningsansvarig hos 3d-teknikleverantören Protech, som är svensk återförsäljare av Stratasys och Makerbots 3d-skrivare. 

Evald tillägger även att mer information om pris och försäljningsstart i Sverige kommer inom kort.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: