MakerBot lanserar Method X

Den nya Makerbot Method X kan förbättra 3d-printing med ABS enligt Makerbot.

Makerbot lanserar 3d-skrivaren Method X. Enligt tillverkaren ska den nya maskinen göra det möjligt att printa i ABS – på riktigt. 

Bara månader efter Makerbot lanserade Method, en 3d-skrivare i skrivbordsmodell för den professionell användning, släpper tillverkaren nu ytterligare en maskin – Method X.

ABS, Akrylnitril-Butadien-Styren, är en plast som kan användas till applikationer som kräver en hög slitstyrka.

Det som gör skrivaren unik är att det går att skriva ut delar i ABS “på riktigt”, enligt Makerbot. Detta då den nya skrivaren är utrustad med en uppvärmd byggkammare som kan gå upp till 100 grader celcius. Detta gör i sin tur att materialet inte spricker eller krymper lika lätt som det annars riskerar att göra.

Det är också den enda skrivaren i sin prisklass som kan skriva ut i Stratasys supportmaterial SR-30, skriver Makerbot i ett pressmeddelande.

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, men fortfarande med ett överkomligt pris, säger Evald Ottosson försäljningsansvarig hos 3d-teknikleverantören Protech, som är svensk återförsäljare av Stratasys och Makerbots 3d-skrivare. 

Evald tillägger även att mer information om pris och försäljningsstart i Sverige kommer inom kort.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: