MakerBot lanserar Method X

Den nya Makerbot Method X kan förbättra 3d-printing med ABS enligt Makerbot.

Makerbot lanserar 3d-skrivaren Method X. Enligt tillverkaren ska den nya maskinen göra det möjligt att printa i ABS – på riktigt. 

Bara månader efter Makerbot lanserade Method, en 3d-skrivare i skrivbordsmodell för den professionell användning, släpper tillverkaren nu ytterligare en maskin – Method X.

ABS, Akrylnitril-Butadien-Styren, är en plast som kan användas till applikationer som kräver en hög slitstyrka.

Det som gör skrivaren unik är att det går att skriva ut delar i ABS “på riktigt”, enligt Makerbot. Detta då den nya skrivaren är utrustad med en uppvärmd byggkammare som kan gå upp till 100 grader celcius. Detta gör i sin tur att materialet inte spricker eller krymper lika lätt som det annars riskerar att göra.

Det är också den enda skrivaren i sin prisklass som kan skriva ut i Stratasys supportmaterial SR-30, skriver Makerbot i ett pressmeddelande.

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, men fortfarande med ett överkomligt pris, säger Evald Ottosson försäljningsansvarig hos 3d-teknikleverantören Protech, som är svensk återförsäljare av Stratasys och Makerbots 3d-skrivare. 

Evald tillägger även att mer information om pris och försäljningsstart i Sverige kommer inom kort.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: