MakerBot lanserar Method X

Den nya Makerbot Method X kan förbättra 3d-printing med ABS enligt Makerbot.

Makerbot lanserar 3d-skrivaren Method X. Enligt tillverkaren ska den nya maskinen göra det möjligt att printa i ABS – på riktigt. 

Bara månader efter Makerbot lanserade Method, en 3d-skrivare i skrivbordsmodell för den professionell användning, släpper tillverkaren nu ytterligare en maskin – Method X.

ABS, Akrylnitril-Butadien-Styren, är en plast som kan användas till applikationer som kräver en hög slitstyrka.

Det som gör skrivaren unik är att det går att skriva ut delar i ABS ”på riktigt”, enligt Makerbot. Detta då den nya skrivaren är utrustad med en uppvärmd byggkammare som kan gå upp till 100 grader celcius. Detta gör i sin tur att materialet inte spricker eller krymper lika lätt som det annars riskerar att göra.

Det är också den enda skrivaren i sin prisklass som kan skriva ut i Stratasys supportmaterial SR-30, skriver Makerbot i ett pressmeddelande.

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, men fortfarande med ett överkomligt pris, säger Evald Ottosson försäljningsansvarig hos 3d-teknikleverantören Protech, som är svensk återförsäljare av Stratasys och Makerbots 3d-skrivare. 

Evald tillägger även att mer information om pris och försäljningsstart i Sverige kommer inom kort.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: