Arcam expanderar gånger tre

Den nya lokalen är tre gånger så stor som Arcams gamla lokal.

Den nya lokalen är tre gånger så stor som Arcams gamla lokal.

GE Additive investertar i en ny produktionslokal i Göteborg via sitt dotterbolag Arcam. Satsningen kommer efter att företaget sett en ökad efterfrågan på den teknik som Arcam arbetar med i dag, Electron Beam Melting.

Den nya faciliteten, Arcam EBM Center, kommer täcker en yta på 12 000 kvadratmeter och ska sysselsätta 500 anställda. Den nya lokalen kommer att ligga i sydöstra Göteborg, på Mölnlycke Business Park, en bit utanför Mölndal där den gamla lokalen ligger.

 

Inte långt ifrån den gamla lokalen ska Arcam nu bosätta sig på 15 000 kvadratmeter.

Inte långt ifrån den gamla lokalen ska Arcam nu bosätta sig på 15 000 kvadratmeter.

– Arcams EBM-team i Göteborg är exalterade för sitt nya hem – en dynamisk, hållbar arbetsplats – som ligger på ett utmärkt läge. Vi kommer att utnyttja den energin och fortsätta att forska, innovera och driva EBM-tekniken vidare, säger Karl Lindblom, chef för GE Additive Arcam EBM.

Det nya centret ska ha allt från träningsanläggning, support till ren tillverkning. Enligt GE Additive ska satsningen kunna möta den efterfrågan de ser i dag på tekniken och lägga en grund för företagets fortsatta investeringar i sina anläggningar i USA och Europa.

– Kunder som kommer vara med på vårt årliga möte för användare nästa månad kommer bli de första som får se vårt Center of excellence, som vi hoppas kommer bli en samlingspunkt för den additiva tillverkningsindustrin, avslutar Lindblom.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: