Så använder Heineken 3d-print

På Heinekens bryggeri i Sevilla, Spanien, tillverkar årligen 500 miljoner liter öl. Foto via Ultimaker

På Heinekens bryggeri i Sevilla, Spanien, bryggs det årligen 500 miljoner liter öl. Foto via Ultimaker

Heineken har dragit nytta av den additiva tillverkningstekniken i sin produktion. Det har lett till både tids- och kostnadsbesparingar, skriver Ultimaker på sin hemsida. 

Med 150 bryggerier är Heineken ett av de största ölproducenterna i världen. Men det är på deras spanska bryggeri i Sevilla som den additiva tekniken har fått göra skillnad. Ultimaker skriver om bryggeriet på sin hemsida, där det i dag finns ett 3d-labb med Ultimakers 3d-skrivare.

Olika användningsområden

På bryggeriet i Sevilla producerar man runt 500 miljoner liter öl om året. Genom att starta ett 3d-labb ville Heineken förbättra sina tillverkningsprocesser, både vad gäller effektivitet och säkerhet, skriver Ultimaker. Här kan de nu skriva ut allt från egna verktyg till reservdelar i materialen PLA, Nylon och TPU.

 

 

För att göra produktionen mer effektiv har de bland annat skrivit ut verktyg som i vanliga fall tagit flera dagar att få levererade till fabriken. Även reservdelar, egendesignade verktyg för kvalitetskontroller och maskinkomponenter som fått en ny, mer funktionell design.

Lägre kostnader

Något som Heineken också har förbättrat enligt Ultimaker är deras säkerhetsanordningar. Med hjälp av en 3d-utskriven del har de skapat en spärr som säkrar att maskinen inte går igång under tiden operatören arbetar med den. För bryggeriet har det nya arbetssättet inneburit både tidsbesparing och lägre utgifter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: