Så använder Heineken 3d-print

På Heinekens bryggeri i Sevilla, Spanien, tillverkar årligen 500 miljoner liter öl. Foto via Ultimaker

På Heinekens bryggeri i Sevilla, Spanien, bryggs det årligen 500 miljoner liter öl. Foto via Ultimaker

Heineken har dragit nytta av den additiva tillverkningstekniken i sin produktion. Det har lett till både tids- och kostnadsbesparingar, skriver Ultimaker på sin hemsida. 

Med 150 bryggerier är Heineken ett av de största ölproducenterna i världen. Men det är på deras spanska bryggeri i Sevilla som den additiva tekniken har fått göra skillnad. Ultimaker skriver om bryggeriet på sin hemsida, där det i dag finns ett 3d-labb med Ultimakers 3d-skrivare.

Olika användningsområden

På bryggeriet i Sevilla producerar man runt 500 miljoner liter öl om året. Genom att starta ett 3d-labb ville Heineken förbättra sina tillverkningsprocesser, både vad gäller effektivitet och säkerhet, skriver Ultimaker. Här kan de nu skriva ut allt från egna verktyg till reservdelar i materialen PLA, Nylon och TPU.

 

 

För att göra produktionen mer effektiv har de bland annat skrivit ut verktyg som i vanliga fall tagit flera dagar att få levererade till fabriken. Även reservdelar, egendesignade verktyg för kvalitetskontroller och maskinkomponenter som fått en ny, mer funktionell design.

Lägre kostnader

Något som Heineken också har förbättrat enligt Ultimaker är deras säkerhetsanordningar. Med hjälp av en 3d-utskriven del har de skapat en spärr som säkrar att maskinen inte går igång under tiden operatören arbetar med den. För bryggeriet har det nya arbetssättet inneburit både tidsbesparing och lägre utgifter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: 

De breddar materialutbudet

Skrivartillverkaren Stratasys lanserar två nya material, det nylon-baserade termoplasten Diran 410MF07 och den PEKK-baserade termoplasten Antero 840CN03.

Publicerat av: