Acron tar plats på Västkusten

Kenny Johansson, till vänster, som är vd på Acron kommer att utgå från företagets nya kontor i Göteborg.

Kenny Johansson, till vänster, som är vd på Acron kommer att utgå från företagets nya kontor i Göteborg.

Acron etablerar kontor i Göteborg. – Expansionen ska leda till ett bättre samarbete med företagets kunder, säger platschef Kim Johansson.

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron öppnar nu ett nytt kontor i Göteborg. Tillverkningen kommer dock få stanna kvar i Anderstorp – iallafall som det ser ut nu.

– Initialt kommer tillverkningen ligga kvar i Anderstorp där vi i dag har infrastrukturen med maskiner och hög kompetens. Vad som händer framöver återstå att se – kanske finns det plats för en SLS-maskin på Lindholmen, säger Kim Johansson, platschef på Acron.

Kim Johansson, platschef Acron.

Kim Johansson, platschef Acron.

Naturlig del i företagets utveckling

Enligt Kim är expansionen en naturlig del i företagets utveckling då de har en stor del av sin kundskara i eller runt Göteborg. Den stora skillnaden kommer vara ett fast kontor att utgå ifrån när företaget ska besöka sina kunder.

– Expansionen till Göteborg kommer leda till ett bättre samarbete med våra kunder, främst i Göteborgsregionen men även nationellt över lag. Vi ser potential i att tidigare kunna komma in i såväl stora som små projekt för att vägleda våra kunder till en bättre prototyp, designmodell eller 3d-printad produkt.

Bemannat från september

Från den 1 september kommer det nya kontoret vara bemannat med bland annat vd:n Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal blir en del av HP:s nätverk

Prototal blir en del av HP:s globala nätverk HP Digital Manufacturing Network. Inträdet i nätverket ska ge Prototal en möjlighet att expandera sin verksamhet ytterligare. – Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer, säger Prototals vd Henrik Lundell. 

Publicerat av: 

Först ut i Norden gånger två

För två år sedan installerade Vännäs Verkstad den första HP Jet Fusion 3d-skrivaren i Norden, en HP Jet Fusion 4210. Nu när HP har släppt sin nästa modell för serieproduktion av slutprodukter, 5210, så är Vännäs Verkstad först ut igen och tredubblar dessutom sin kapacitet. 

Publicerat av: 

Bioskrivare ska boosta forskning

Det Göteborgsbaserade biotechföretaget Fluicell lanserar Biopixlar, en plattform för bioprinting i  tre dimensioner, som enligt företaget har en upplösning och precision på encellsnivå.

Publicerat av: 

3d-printat rostfritt stål sätts under lupp

Innovationsprogrammet Metalliska material startar ett projekt som ska utforska hur additivt tillverkad rostfritt stål kan klara spänningskorrosion. – Ämnet är i nuläget i stort sett outrett och frågan kom från flera håll, säger Sara Munktell, forskare på Swerim och projektledare för SAMCO. 

Publicerat av: 

Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: