Acron tar plats på Västkusten

Kenny Johansson, till vänster, som är vd på Acron kommer att utgå från företagets nya kontor i Göteborg.

Kenny Johansson, till vänster, som är vd på Acron kommer att utgå från företagets nya kontor i Göteborg.

Acron etablerar kontor i Göteborg. – Expansionen ska leda till ett bättre samarbete med företagets kunder, säger platschef Kim Johansson.

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron öppnar nu ett nytt kontor i Göteborg. Tillverkningen kommer dock få stanna kvar i Anderstorp – iallafall som det ser ut nu.

– Initialt kommer tillverkningen ligga kvar i Anderstorp där vi i dag har infrastrukturen med maskiner och hög kompetens. Vad som händer framöver återstå att se – kanske finns det plats för en SLS-maskin på Lindholmen, säger Kim Johansson, platschef på Acron.

Kim Johansson, platschef Acron.

Kim Johansson, platschef Acron.

Naturlig del i företagets utveckling

Enligt Kim är expansionen en naturlig del i företagets utveckling då de har en stor del av sin kundskara i eller runt Göteborg. Den stora skillnaden kommer vara ett fast kontor att utgå ifrån när företaget ska besöka sina kunder.

– Expansionen till Göteborg kommer leda till ett bättre samarbete med våra kunder, främst i Göteborgsregionen men även nationellt över lag. Vi ser potential i att tidigare kunna komma in i såväl stora som små projekt för att vägleda våra kunder till en bättre prototyp, designmodell eller 3d-printad produkt.

Bemannat från september

Från den 1 september kommer det nya kontoret vara bemannat med bland annat vd:n Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: