Acron tar plats på Västkusten

Kenny Johansson, till vänster, som är vd på Acron kommer att utgå från företagets nya kontor i Göteborg.

Kenny Johansson, till vänster, som är vd på Acron kommer att utgå från företagets nya kontor i Göteborg.

Acron etablerar kontor i Göteborg. – Expansionen ska leda till ett bättre samarbete med företagets kunder, säger platschef Kim Johansson.

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron öppnar nu ett nytt kontor i Göteborg. Tillverkningen kommer dock få stanna kvar i Anderstorp – iallafall som det ser ut nu.

– Initialt kommer tillverkningen ligga kvar i Anderstorp där vi i dag har infrastrukturen med maskiner och hög kompetens. Vad som händer framöver återstå att se – kanske finns det plats för en SLS-maskin på Lindholmen, säger Kim Johansson, platschef på Acron.

Kim Johansson, platschef Acron.

Kim Johansson, platschef Acron.

Naturlig del i företagets utveckling

Enligt Kim är expansionen en naturlig del i företagets utveckling då de har en stor del av sin kundskara i eller runt Göteborg. Den stora skillnaden kommer vara ett fast kontor att utgå ifrån när företaget ska besöka sina kunder.

– Expansionen till Göteborg kommer leda till ett bättre samarbete med våra kunder, främst i Göteborgsregionen men även nationellt över lag. Vi ser potential i att tidigare kunna komma in i såväl stora som små projekt för att vägleda våra kunder till en bättre prototyp, designmodell eller 3d-printad produkt.

Bemannat från september

Från den 1 september kommer det nya kontoret vara bemannat med bland annat vd:n Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Liten byggtank ska gynna materialforskning

Swerim har installerat en ny mindre byggtank för att kunna testa ännu fler legeringar för additiv tillverkning än tidigare. Nu ska det räcka med några deciliter material för att ta fram ett test av en ny legering. 

Publicerat av: 

Nexttech satsar på industriell skala

3d-skrivarcentret Nexttech i danska Kolding har installerat en ny 3d-skrivare för industriell tillverkning. Enligt PLM Group, som står bakom installationen, blir det den första maskinen ur HP:s senaste satsning på industriell tillverkning som tar plats i Norden. 

Publicerat av: 

3d-printade leksaker kan bidra till minskat matsvinn

Hur kan vi förbereda den yngre generationen för mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har tagit fram en rad leksaker som kan 3d-printas till barn, som ska representera potentiella maträtter från framtiden. 

Publicerat av: 

Prototal breddar med ny HP-skrivare

Prototal investerar i sin fjärde 3d-skrivare från HP samt tillhörande efterbehandling – för både ytbehandling och infärgning. – Serieproduktionen i HP-maskinerna ökar ständigt, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Försvaret har 3d-print i sikte

Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, ser ett ökande intresse av att använda additiv tillverkning inom militären. – Det handlar om kostnader och värden, säger Steven Savage, forskningschef på FOI:s avdelning för ledningssystem i Linköping.

Publicerat av: 

Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Nätverk ska boosta kvinnor i industrin

Ett nytt nätverk ska lyfta kvinnor inom industrin och på så sätt även bidra till företagens framgång. Ett 50-tal kvinnor samlades därför den 3 september i Örebro för föreläsningar och inspiration om framtidens teknikutveckling. 

Publicerat av: 

De blir först ut i Norden med fullfärgsskrivare från HP

3D Center gjorde nyligen sin första installation i Norden av en HP Multi Jet Fusion 580 hos en svensk servicebyrå. – Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, säger Martin Ericson, teknisk säljare på IVG Engineering.

Publicerat av: 

Protech firar nyinstallation

Protech firar installationen av tre nya enheter från Desktop Metal Studio System+ på huvudkontoret i Stockholm. – Det är riktigt kul att vara igång, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech. 

Publicerat av: