Nätverk ska boosta kvinnor i industrin

Från vänster: Anna Töndel Alfred Nobel Science Park, Birgitta Ewerlöf Birgo, Ulrika Strand MITC, Gabriella Mast Weggeman MDH, Gabriella Banehag FKG/Elmia samt Anna Bird MITC/MDH. Foto: Gabriella Banehag.

Från vänster: Anna Töndel Alfred Nobel Science Park, Birgitta Ewerlöf Birgo, Ulrika Strand MITC, Gabriella Mast Weggeman MDH, Gabriella Banehag FKG/Elmia samt Anna Bird MITC/MDH. Foto: Gabriella Banehag.

Ett nytt nätverk ska lyfta kvinnor inom industrin och på så sätt även bidra till företagens framgång. Ett 50-tal kvinnor samlades därför den 3 september i Örebro för föreläsningar och inspiration om framtidens teknikutveckling. 

Ett nytt nätverk, Kvinna i industrin, ska bidra till att öka framgången för företag. Detta baserat på tidigare forskning som visat att jämställda företag omsätter mer pengar än företag som inte är det.

Nyligen träffades nätverket för tredje gången hos verkstadsföretaget Epiroc i Örebro, för att diskutera möjligheter och lösningar på problem, med hjälp av innovation.

En av talarna var Greta d’Angelo från Amexci, som berättade om utmaningen att få företag att förstå vad additiv tillverkning kan göra för dem. Andra ämnen som togs upp var mod, timing och tålamod, samt hur man utnyttjar den kunskap och färdighet man besitter.

Nätverket vänder sig till kvinnor på positioner som chef, mellanchef eller projektledare inom industrin.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: