Protech firar nyinstallation

BMD 3d-skrivaren Studio+, tvättstationen Debinder och sintringsugnen Furnace.

BMD 3d-skrivaren Studio+, tvättstationen Debinder och sintringsugnen Furnace.

Protech installerar tre nya enheter på huvudkontoret i Stockholm. Det gäller en 3d-skrivare, en tvättstation och en sintringsstation från Desktop Metal Studio System+.

– Det är riktigt kul att vara igång och att vi nu kan visa fram ett fullt system som visar hela produktionskedjan, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech och fortsätter:

– Vi har testkört systemet problemfritt och är nu redo att ta emot förfrågningar på benchmarks och mötesbokningar.

Kalle Grennfalk

Kalle Grennfalk.

Systemet använder sig av tekniken BMD, Bound Metal Deposition, som liknar FDM-tekniken och bygger lager på lager. Materialet är en sammansättning av metallpulver, vax och polymerbindemedel.

– Desktop Metal är ett självklart val för användare som vill ha ett enkelt och snabbt system för produktion av metalldetaljer. Ett stort plus med systemet är att man lätt kan ta bort stödmaterialet för hand eller med enkla handverktyg, berättar Kalle och tillägger:

– Desktop Metal är ett av marknadens enda alternativ för den som kanske inte vill eller kan hantera metallpulver. Sedan är det också en relativt enkel process att få hela systemet på plats i vilken verkstad eller produktionsmiljö som helst utan någon större modifiering av lokalerna eller ventilation.

Produktion av metalldetaljer till intresserade kunder är i full gång och till hösten kommer Protech hålla öppet hus för alla de som funderar på att investera i metallskrivare.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: