Protech firar nyinstallation

BMD 3d-skrivaren Studio+, tvättstationen Debinder och sintringsugnen Furnace.

BMD 3d-skrivaren Studio+, tvättstationen Debinder och sintringsugnen Furnace.

Protech installerar tre nya enheter på huvudkontoret i Stockholm. Det gäller en 3d-skrivare, en tvättstation och en sintringsstation från Desktop Metal Studio System+.

– Det är riktigt kul att vara igång och att vi nu kan visa fram ett fullt system som visar hela produktionskedjan, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech och fortsätter:

– Vi har testkört systemet problemfritt och är nu redo att ta emot förfrågningar på benchmarks och mötesbokningar.

Kalle Grennfalk

Kalle Grennfalk.

Systemet använder sig av tekniken BMD, Bound Metal Deposition, som liknar FDM-tekniken och bygger lager på lager. Materialet är en sammansättning av metallpulver, vax och polymerbindemedel.

– Desktop Metal är ett självklart val för användare som vill ha ett enkelt och snabbt system för produktion av metalldetaljer. Ett stort plus med systemet är att man lätt kan ta bort stödmaterialet för hand eller med enkla handverktyg, berättar Kalle och tillägger:

– Desktop Metal är ett av marknadens enda alternativ för den som kanske inte vill eller kan hantera metallpulver. Sedan är det också en relativt enkel process att få hela systemet på plats i vilken verkstad eller produktionsmiljö som helst utan någon större modifiering av lokalerna eller ventilation.

Produktion av metalldetaljer till intresserade kunder är i full gång och till hösten kommer Protech hålla öppet hus för alla de som funderar på att investera i metallskrivare.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Liten byggtank ska gynna materialforskning

Swerim har installerat en ny mindre byggtank för att kunna testa ännu fler legeringar för additiv tillverkning än tidigare. Nu ska det räcka med några deciliter material för att ta fram ett test av en ny legering. 

Publicerat av: 

Nexttech satsar på industriell skala

3d-skrivarcentret Nexttech i danska Kolding har installerat en ny 3d-skrivare för industriell tillverkning. Enligt PLM Group, som står bakom installationen, blir det den första maskinen ur HP:s senaste satsning på industriell tillverkning som tar plats i Norden. 

Publicerat av: 

3d-printade leksaker kan bidra till minskat matsvinn

Hur kan vi förbereda den yngre generationen för mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har tagit fram en rad leksaker som kan 3d-printas till barn, som ska representera potentiella maträtter från framtiden. 

Publicerat av: 

Prototal breddar med ny HP-skrivare

Prototal investerar i sin fjärde 3d-skrivare från HP samt tillhörande efterbehandling – för både ytbehandling och infärgning. – Serieproduktionen i HP-maskinerna ökar ständigt, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Försvaret har 3d-print i sikte

Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, ser ett ökande intresse av att använda additiv tillverkning inom militären. – Det handlar om kostnader och värden, säger Steven Savage, forskningschef på FOI:s avdelning för ledningssystem i Linköping.

Publicerat av: 

Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Nätverk ska boosta kvinnor i industrin

Ett nytt nätverk ska lyfta kvinnor inom industrin och på så sätt även bidra till företagens framgång. Ett 50-tal kvinnor samlades därför den 3 september i Örebro för föreläsningar och inspiration om framtidens teknikutveckling. 

Publicerat av: 

De blir först ut i Norden med fullfärgsskrivare från HP

3D Center gjorde nyligen sin första installation i Norden av en HP Multi Jet Fusion 580 hos en svensk servicebyrå. – Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, säger Martin Ericson, teknisk säljare på IVG Engineering.

Publicerat av: 

Protech firar nyinstallation

Protech firar installationen av tre nya enheter från Desktop Metal Studio System+ på huvudkontoret i Stockholm. – Det är riktigt kul att vara igång, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech. 

Publicerat av: