Protech firar nyinstallation

BMD 3d-skrivaren Studio+, tvättstationen Debinder och sintringsugnen Furnace.

BMD 3d-skrivaren Studio+, tvättstationen Debinder och sintringsugnen Furnace.

Protech installerar tre nya enheter på huvudkontoret i Stockholm. Det gäller en 3d-skrivare, en tvättstation och en sintringsstation från Desktop Metal Studio System+.

– Det är riktigt kul att vara igång och att vi nu kan visa fram ett fullt system som visar hela produktionskedjan, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech och fortsätter:

– Vi har testkört systemet problemfritt och är nu redo att ta emot förfrågningar på benchmarks och mötesbokningar.

Kalle Grennfalk

Kalle Grennfalk.

Systemet använder sig av tekniken BMD, Bound Metal Deposition, som liknar FDM-tekniken och bygger lager på lager. Materialet är en sammansättning av metallpulver, vax och polymerbindemedel.

– Desktop Metal är ett självklart val för användare som vill ha ett enkelt och snabbt system för produktion av metalldetaljer. Ett stort plus med systemet är att man lätt kan ta bort stödmaterialet för hand eller med enkla handverktyg, berättar Kalle och tillägger:

– Desktop Metal är ett av marknadens enda alternativ för den som kanske inte vill eller kan hantera metallpulver. Sedan är det också en relativt enkel process att få hela systemet på plats i vilken verkstad eller produktionsmiljö som helst utan någon större modifiering av lokalerna eller ventilation.

Produktion av metalldetaljer till intresserade kunder är i full gång och till hösten kommer Protech hålla öppet hus för alla de som funderar på att investera i metallskrivare.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: 

De breddar materialutbudet

Skrivartillverkaren Stratasys lanserar två nya material, det nylon-baserade termoplasten Diran 410MF07 och den PEKK-baserade termoplasten Antero 840CN03.

Publicerat av: