Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metals metallskrivare med deras egenutvecklade binder jetting-teknik.

Digital Metals metallskrivare med deras egenutvecklade binder jetting-teknik.

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Digital Metals två nya legeringar är framtagna för att matcha kraven som ställs på applikationer inom flyg-, fordons- och kemiska industrier. Enligt företaget finns det en efterfrågan på just denna typen av metallegeringar.

Ralf Carlström, vd på Höganäs Digital Metal.

Ralf Carlström, vd på Höganäs Digital Metal.

DM 274 är en icke-svetsbar legering som kan användas för applikationer som måste tåla höga temperaturer. Till exempel till turbinblad.

DM 625 lämpar sig för applikationer som används inom kemisk bearbetningsutrustning, inom kärnkraftsindustrin, flyg- och rymdindustri.

– Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag. Många tillverkare inom rymd- och fordonsindustri har länge velat ha högkvalitativa superlegeringar som är anpassade för 3d-printing. Nu kan vi ge dem en perfekt kombination – vår unika binder jetting-teknik och superlegeringar som är speciellt framtagna för våra skrivare, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: 

De breddar materialutbudet

Skrivartillverkaren Stratasys lanserar två nya material, det nylon-baserade termoplasten Diran 410MF07 och den PEKK-baserade termoplasten Antero 840CN03.

Publicerat av: