Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metals metallskrivare med deras egenutvecklade binder jetting-teknik.

Digital Metals metallskrivare med deras egenutvecklade binder jetting-teknik.

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Digital Metals två nya legeringar är framtagna för att matcha kraven som ställs på applikationer inom flyg-, fordons- och kemiska industrier. Enligt företaget finns det en efterfrågan på just denna typen av metallegeringar.

Ralf Carlström, vd på Höganäs Digital Metal.

Ralf Carlström, vd på Höganäs Digital Metal.

DM 274 är en icke-svetsbar legering som kan användas för applikationer som måste tåla höga temperaturer. Till exempel till turbinblad.

DM 625 lämpar sig för applikationer som används inom kemisk bearbetningsutrustning, inom kärnkraftsindustrin, flyg- och rymdindustri.

– Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag. Många tillverkare inom rymd- och fordonsindustri har länge velat ha högkvalitativa superlegeringar som är anpassade för 3d-printing. Nu kan vi ge dem en perfekt kombination – vår unika binder jetting-teknik och superlegeringar som är speciellt framtagna för våra skrivare, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam och GE Additive visar upp nytt produktionscenter

Arcam och GE Additive sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företagen avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: 

Miljövänlig kajak 3d-printas på båtmässa

Melker of Sweden ska 3d-printa en kajak av kaffesäckar på Båtmässan i Göteborg, den 5 februari. – Vi vill förstås inspirera till ett mer hållbart sätt att tillverka den här typen av produkter, säger Pelle Stafshede, grundare av Melker of Sweden.

Publicerat av: