Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metals metallskrivare med deras egenutvecklade binder jetting-teknik.

Digital Metals metallskrivare med deras egenutvecklade binder jetting-teknik.

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Digital Metals två nya legeringar är framtagna för att matcha kraven som ställs på applikationer inom flyg-, fordons- och kemiska industrier. Enligt företaget finns det en efterfrågan på just denna typen av metallegeringar.

Ralf Carlström, vd på Höganäs Digital Metal.

Ralf Carlström, vd på Höganäs Digital Metal.

DM 274 är en icke-svetsbar legering som kan användas för applikationer som måste tåla höga temperaturer. Till exempel till turbinblad.

DM 625 lämpar sig för applikationer som används inom kemisk bearbetningsutrustning, inom kärnkraftsindustrin, flyg- och rymdindustri.

– Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag. Många tillverkare inom rymd- och fordonsindustri har länge velat ha högkvalitativa superlegeringar som är anpassade för 3d-printing. Nu kan vi ge dem en perfekt kombination – vår unika binder jetting-teknik och superlegeringar som är speciellt framtagna för våra skrivare, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: