Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metals metallskrivare med deras egenutvecklade binder jetting-teknik.

Digital Metals metallskrivare med deras egenutvecklade binder jetting-teknik.

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Digital Metals två nya legeringar är framtagna för att matcha kraven som ställs på applikationer inom flyg-, fordons- och kemiska industrier. Enligt företaget finns det en efterfrågan på just denna typen av metallegeringar.

Ralf Carlström, vd på Höganäs Digital Metal.

Ralf Carlström, vd på Höganäs Digital Metal.

DM 274 är en icke-svetsbar legering som kan användas för applikationer som måste tåla höga temperaturer. Till exempel till turbinblad.

DM 625 lämpar sig för applikationer som används inom kemisk bearbetningsutrustning, inom kärnkraftsindustrin, flyg- och rymdindustri.

– Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag. Många tillverkare inom rymd- och fordonsindustri har länge velat ha högkvalitativa superlegeringar som är anpassade för 3d-printing. Nu kan vi ge dem en perfekt kombination – vår unika binder jetting-teknik och superlegeringar som är speciellt framtagna för våra skrivare, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: