EU-kommissionen ser 3d-printad mat i framtiden

"100 radikala innovativa genombrott för framtiden" publicerades nyligen av Europakommissionen.

”100 radikala innovativa genombrott för framtiden” publicerades nyligen av Europakommissionen.

Den Europeiska kommissionen har publicerat en rapport om framtidsvisioner och innovationer som vi kommer kunna dra nytta av i framtiden. Bland annat nämns 3d-printad mat.

EU-kommissionen har gått igenom 100 olika innovationer som de anser kommer vara vanliga i våra liv om 10–20 år. Kommissionen har sedan rankat de olika bidragen efter hur mogen idén är, hur troligt det är att den kommer användas regelbundet från i dag till år 2038 och hur stark EU:s position är på forskningsområdet – jämfört med andra marknader i världen.

När det gäller 3d-utskrift av mat tror kommissionen att det kommer hjälpa människor som har svårt att äta. Genom att använda olika pulver kommer man även kunna printa olika ingredienser istället för att behöva springa till affären om du inte skulle ha något hemma. Dessutom kan du skriva ut exakt den mängd du behöver. Flera kockar och kulinariska restauranger leker redan med denna typ av teknik i dag.

Rapporten kan du ladda ner som en PDF-fil på engelska här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


DMG Mori släpper ny hybrid

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar en ny hybridmaskin som kombinerar 3d-skrivare och fräs. – Det är inte så vanligt, säger Andreas Müller från DMG Mori. 

Publicerat av: 

Skarp vändning i vapenstrid

Förra året beslutade Trump-administrationen att grupper skulle få distribuera konstruktionsteckningar till 3d-vapen. Nu har en federal domare i delstaten Washington beslutat att tillståndet var olagligt. 

Publicerat av: 

Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

AM-dagen samlar teknikföretagen

AM-dagen den 5 december bjuder på nio programpunkter, allt från den senaste forskningen till applikationsområden för metall- och plastbaserad produktion med additiv teknik. Även utställare från en rad olika teknikföretag kommer vara på plats.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: