De släpper fullfärgskrivare

En 3d-skrivare som heter OVE.

En 3d-skrivare som heter OVE.

OVE, ett polskt startupföretag har tillsammans med amerikanska Memjet, känt för sin egenutvecklade och till synes ultrasnabba inkjetteknik, tagit fram en ny FFF/FDM-3d-skrivare som skriver ut i fullfärg. Enligt OVE:s vd Tomasz Pluciennik saknas det ”intuitiva och lättanvända 3d-verktyg för att utforma 3d-modeller i färg”. 

– OVE är ett idealist verktyg för snabb 3d-utskrift av färgglada prototyper av alla slag, säger Tomasz Pluciennik och fortsätter:

– För mindre än 10 000 euro kommer vårt system täcka ett brett utbud av applikationer inom industri, utbildning, medicin, marknadsföring, konst, underhållning och produktion i små mängder.

Egenutvecklad programvara

OVE grundades 2015 och började utveckla desktop 3d-skrivare i fullfärg tillsammans med ett team från Mechatronics-avdelningen på Warszawa tekniska universitet. Därefter började Memjet arbeta tillsammans med OVE för att vidareutveckla 3d-skrivaren. Resultatet blev en OVE 3d-skrivare utrustad med ett Memjet-skrivhuvud som lägger till bläck i varje plastlager som byggs.

3d-utskrivet huvud från OVE.

3d-utskrivet huvud från OVE.

3d-skrivaren en byggyta på 210 x 300 millimeter och kan skriva ut upp till 300 millimeter i Z-axeln. OVE-programvaran är också utvecklad för enkel användning av färger, texturer, information eller anteckningar som till exempel en  QR-kod på ytan av den 3d-utskrivna modellen.

Lansering på Formnext

Skrivaren OVE visas för första gången under Formnext-mässan i Frankfurt, Tyskland, den 19–22 november 2019. Kostnaden för en 3d-skrivare är runt 10 000 euro och de första maskinerna ska levereras andra kvartalet 2020.

 

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: