Prototal breddar med ny HP-skrivare

Henrik Lundell och Jonas Sandwall bredvid den fjärde HP-installationen.

Henrik Lundell och Jonas Sandwall bredvid den fjärde HP-installationen.

Prototal investerar i sin fjärde 3d-skrivare från HP samt tillhörande efterbehandling – för både ytbehandling och infärgning. Samtidigt breddar de utbudet med ett nytt glasfyllt polyamidmaterial.

– Serieproduktionen i HP-maskinerna ökar ständigt, och för att möjliggöra ytterligare expansion så ser vi en fördel med ett kompletterande material, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal och fortsätter:

– Fördelen med det nya materialet är att ge en ökad vridstyvhet i komponenterna, vilket innebär att materialet bli dryga 50 procent styvare.

3d-skrivaren blir den fjärde i Prototals maskinpark av HP-skrivare och kommer enligt företagets vd Henrik Lundell främst att användas till volymutskrifter och prototyper. I maskinparken av 3d-skrivare har Prototal förutom MJF-tekniken även kapacitet att skriva ut SLS och SLA-komponenter.

I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-skrivare som körs varje dag. Detta för att maximera möjligheterna att leverera komponenter snabbare menar marknadschef Jonas Sandwall.

I Prototals maskinpark av 3d-skrivare i Jönköping finns i dag fyra HP-skrivare som körs varje dag. Detta för att maximera möjligheterna att leverera komponenter snabbare menar marknadschef Jonas Sandwall.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: