Prototal breddar med ny HP-skrivare

Henrik Lundell och Jonas Sandwall bredvid den fjärde HP-installationen.

Henrik Lundell och Jonas Sandwall bredvid den fjärde HP-installationen.

Prototal investerar i sin fjärde 3d-skrivare från HP samt tillhörande efterbehandling – för både ytbehandling och infärgning. Samtidigt breddar de utbudet med ett nytt glasfyllt polyamidmaterial.

– Serieproduktionen i HP-maskinerna ökar ständigt, och för att möjliggöra ytterligare expansion så ser vi en fördel med ett kompletterande material, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal och fortsätter:

– Fördelen med det nya materialet är att ge en ökad vridstyvhet i komponenterna, vilket innebär att materialet bli dryga 50 procent styvare.

3d-skrivaren blir den fjärde i Prototals maskinpark av HP-skrivare och kommer enligt företagets vd Henrik Lundell främst att användas till volymutskrifter och prototyper. I maskinparken av 3d-skrivare har Prototal förutom MJF-tekniken även kapacitet att skriva ut SLS och SLA-komponenter.

I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-skrivare som körs varje dag. Detta för att maximera möjligheterna att leverera komponenter snabbare menar marknadschef Jonas Sandwall.

I Prototals maskinpark av 3d-skrivare i Jönköping finns i dag fyra HP-skrivare som körs varje dag. Detta för att maximera möjligheterna att leverera komponenter snabbare menar marknadschef Jonas Sandwall.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: