Prototal breddar med ny HP-skrivare

Henrik Lundell och Jonas Sandwall bredvid den fjärde HP-installationen.

Henrik Lundell och Jonas Sandwall bredvid den fjärde HP-installationen.

Prototal investerar i sin fjärde 3d-skrivare från HP samt tillhörande efterbehandling – för både ytbehandling och infärgning. Samtidigt breddar de utbudet med ett nytt glasfyllt polyamidmaterial.

– Serieproduktionen i HP-maskinerna ökar ständigt, och för att möjliggöra ytterligare expansion så ser vi en fördel med ett kompletterande material, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal och fortsätter:

– Fördelen med det nya materialet är att ge en ökad vridstyvhet i komponenterna, vilket innebär att materialet bli dryga 50 procent styvare.

3d-skrivaren blir den fjärde i Prototals maskinpark av HP-skrivare och kommer enligt företagets vd Henrik Lundell främst att användas till volymutskrifter och prototyper. I maskinparken av 3d-skrivare har Prototal förutom MJF-tekniken även kapacitet att skriva ut SLS och SLA-komponenter.

I Prototals maskinpark i Jönköping finns i dag fyra HP-skrivare som körs varje dag. Detta för att maximera möjligheterna att leverera komponenter snabbare menar marknadschef Jonas Sandwall.

I Prototals maskinpark av 3d-skrivare i Jönköping finns i dag fyra HP-skrivare som körs varje dag. Detta för att maximera möjligheterna att leverera komponenter snabbare menar marknadschef Jonas Sandwall.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: