Liten byggtank ska gynna materialforskning

Markus Uhlirsch i labbet för additiv tillverkning av metaller på Swerim.

Markus Uhlirsch i labbet för additiv tillverkning av metaller på Swerim.

Swerim har installerat en ny mindre byggtank för att kunna testa ännu fler legeringar för additiv tillverkning än tidigare. Nu ska det räcka med några deciliter material för att ta fram ett test av en ny legering. 

På Swerim i Kista, Stockholm, har en ny mindre byggtank installerats. Istället för att använda tio till hundratals kilo metallpulver, kommer det nu räcka med några deciliter. Detta öppnar upp för fler företag att testa olika legeringar och snabba på utvecklingen av nya metallmaterial.

– Vi är förstås väldigt glada över vår nya byggtank som möjliggör effektivare och billigare tester för våra kunder i industrin, säger Annika Strondl på metallforskningsinstitutet Swerim är chef för pulvermaterial och additiv tillverkning.

Annika Strondl på metallforskningsinstitutet Swerim är chef för pulvermaterial och additiv tillverkning. 

Annika Strondl från metallforskningsinstitutet Swerim.

Den nya byggtanken är ett svar på kunders efterfrågan om ökad materialutveckling inom additiv tillverkning. Intresset har varit stort enligt Swerim och är fullbokad av svensk industri de kommande månaderna.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: