Nexttech satsar på industrin

Karsten Friis Hansen, cd på Nexttech i Danmark.

Karsten Friis Hansen, vd på Nexttech i Danmark.

3d-skrivarcentret Nexttech i danska Kolding har installerat en ny 3d-skrivare för industriell tillverkning. Enligt PLM Group, som står bakom installationen, blir det den första maskinen ur HP:s senaste satsning på industriell tillverkning som tar plats i Norden. 

Den danska medlemsorganisationen Nexttech får ett nytt tillskott på maskinsidan. Det gäller en MJF 5200 3d-skrivare från HP, levererad och installerad av PLM Group. Maskinen är en del av HP:s senaste satsning på maskiner för industriell tillverkning.

Enligt Karsten Friis Hansen, vd på Nexttech i Danmark matchar den nya skrivaren deras medlemmars behov, eftersom de flesta satsar på storskalig produktion.

– Våra medlemmar ser fram emot att testa den här nya maskinen och testa alla de nya funktionerna som denna maskin har. Vi har redan planerat några delar för produktion tillsammans med några av dem vilket jag ser fram emot att kunna presentera längre fram, säger Karsten.

Nexttech ser ljust på framtiden och på just större volymer av 3d-printade delar för produktion. Detta på grund av den högre kvaliteten som erbjuds i dag, lägre produktionskostnader och bättre leveranstider.

HP-skrivaren levererades och installerades i veckan av PLM Group.

HP-skrivaren levererades och installerades i veckan av PLM Group.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: