Ultimaker breddar produktportföljen

Lanseringen av de nya maskinerna kom under TCT-mässan i Birmingham den 24 september.

Lanseringen av de nya maskinerna kom under TCT-mässan i Birmingham den 24 september.

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3.

– Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Det nya systemet från Ultimaker, S5 Pro Bundle, är en ny helhetslösning som ska göra det smidigare att printa industrianpassade applikationer i kontorsmiljö.

Överst S5 Air Manager och nederst S5 Material Station.

Överst S5 Air Manager och nederst S5 Material Station.

Enligt tillverkaren ger uppgraderingarna en mer effektiv automatiserad materialhantering som gör att den kan anpassas för industrifokuserade applikationer. Detta blir möjligt genom att tillverkaren har kombinerat deras tidigare 3d-skrivare S5, som släpptes i maj 2018, med två nya delar nämligen S5 Air Manager och S5 Material Station. Det är även möjligt att uppgradera befintliga S5-skrivaren då Air Manager och Material Station säljs separat.

Den nya S5 Air Manager betyder ett stängt in- och utflöde av luft vilket enligt tillverkaren ger en mer kontrollerad miljö i skrivaren och kan filtrera upp till 95 procent av alla partiklar som skapas under en utskrift. Den nya Material station öppnar upp för möjligheten att ladda skrivaren med sex olika filament samtidigt på skrivarens framsida, tar en spole slut laddas nästa automatiskt utan att utskriften påverkas.

”Sparar massor av tid”

Enligt Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som är Ultimakers nordiska och baltiska distributör är den nya lösningen efterlängtad.

– Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter. Med den automatiska materialhanteringen sparas massor av tid samtidigt som man kan printa fler material i en hälsosam arbetsmiljö, berättar Daniel och fortsätter:

– Våra egna ingenjörer och tekniker som testat lösningen är lyriska. Det är en väldigt genomarbetad och kraftfull lösning. Det finns inget liknande på marknaden.

Ultimaker S3 är en mindre skrivbordsmodell som enligt tillverkaren fungerar bra i kontorsmiljö.

Ultimaker S3 är en mindre skrivbordsmodell som enligt tillverkaren fungerar bra i kontorsmiljö.

Ny mindre skrivare

Samtidigt släpper Ultimaker nyheten om att de lanserar en ny 3d-skrivare, Ultimaker S3, som ingår i deras S-line-produktfamilj.

– Ultimaker S3 kan pålitligt tillverka delar och modeller till en kostnad som tidigare varit ett hinder för små och medelstora företag att använda 3d-teknik, säger Paul Heiden, Senior Vice President Product Management på Ultimaker.

S5 Pro Bundle med Air Manager och Material Station går att köpa från och med den 18 oktober 2019 via Ultimakers partners. S3 kostar runt 3 995 euro och kan beställas i dag.

För den svenska marknaden kommer det gå att spana in de nya skrivarna under 3D Verkstans lanseringsevent den 27 september i Stockholm. Du kan läsa mer om eventet här.

Nya Ultimaker S5 Pro Bundle och Ultimaker S3. 

Pro Bundle som består av skrivaren S5 med den nya Material station och Air Manager, samt nya S3.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: