Ultimaker breddar produktportföljen

Lanseringen av de nya maskinerna kom under TCT-mässan i Birmingham den 24 september.

Lanseringen av de nya maskinerna kom under TCT-mässan i Birmingham den 24 september.

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3.

– Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Det nya systemet från Ultimaker, S5 Pro Bundle, är en ny helhetslösning som ska göra det smidigare att printa industrianpassade applikationer i kontorsmiljö.

Överst S5 Air Manager och nederst S5 Material Station.

Överst S5 Air Manager och nederst S5 Material Station.

Enligt tillverkaren ger uppgraderingarna en mer effektiv automatiserad materialhantering som gör att den kan anpassas för industrifokuserade applikationer. Detta blir möjligt genom att tillverkaren har kombinerat deras tidigare 3d-skrivare S5, som släpptes i maj 2018, med två nya delar nämligen S5 Air Manager och S5 Material Station. Det är även möjligt att uppgradera befintliga S5-skrivaren då Air Manager och Material Station säljs separat.

Den nya S5 Air Manager betyder ett stängt in- och utflöde av luft vilket enligt tillverkaren ger en mer kontrollerad miljö i skrivaren och kan filtrera upp till 95 procent av alla partiklar som skapas under en utskrift. Den nya Material station öppnar upp för möjligheten att ladda skrivaren med sex olika filament samtidigt på skrivarens framsida, tar en spole slut laddas nästa automatiskt utan att utskriften påverkas.

”Sparar massor av tid”

Enligt Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som är Ultimakers nordiska och baltiska distributör är den nya lösningen efterlängtad.

– Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter. Med den automatiska materialhanteringen sparas massor av tid samtidigt som man kan printa fler material i en hälsosam arbetsmiljö, berättar Daniel och fortsätter:

– Våra egna ingenjörer och tekniker som testat lösningen är lyriska. Det är en väldigt genomarbetad och kraftfull lösning. Det finns inget liknande på marknaden.

Ultimaker S3 är en mindre skrivbordsmodell som enligt tillverkaren fungerar bra i kontorsmiljö.

Ultimaker S3 är en mindre skrivbordsmodell som enligt tillverkaren fungerar bra i kontorsmiljö.

Ny mindre skrivare

Samtidigt släpper Ultimaker nyheten om att de lanserar en ny 3d-skrivare, Ultimaker S3, som ingår i deras S-line-produktfamilj.

– Ultimaker S3 kan pålitligt tillverka delar och modeller till en kostnad som tidigare varit ett hinder för små och medelstora företag att använda 3d-teknik, säger Paul Heiden, Senior Vice President Product Management på Ultimaker.

S5 Pro Bundle med Air Manager och Material Station går att köpa från och med den 18 oktober 2019 via Ultimakers partners. S3 kostar runt 3 995 euro och kan beställas i dag.

För den svenska marknaden kommer det gå att spana in de nya skrivarna under 3D Verkstans lanseringsevent den 27 september i Stockholm. Du kan läsa mer om eventet här.

Nya Ultimaker S5 Pro Bundle och Ultimaker S3. 

Pro Bundle som består av skrivaren S5 med den nya Material station och Air Manager, samt nya S3.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: