Ultimaker breddar produktportföljen

Lanseringen av de nya maskinerna kom under TCT-mässan i Birmingham den 24 september.

Lanseringen av de nya maskinerna kom under TCT-mässan i Birmingham den 24 september.

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3.

– Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Det nya systemet från Ultimaker, S5 Pro Bundle, är en ny helhetslösning som ska göra det smidigare att printa industrianpassade applikationer i kontorsmiljö.

Överst S5 Air Manager och nederst S5 Material Station.

Överst S5 Air Manager och nederst S5 Material Station.

Enligt tillverkaren ger uppgraderingarna en mer effektiv automatiserad materialhantering som gör att den kan anpassas för industrifokuserade applikationer. Detta blir möjligt genom att tillverkaren har kombinerat deras tidigare 3d-skrivare S5, som släpptes i maj 2018, med två nya delar nämligen S5 Air Manager och S5 Material Station. Det är även möjligt att uppgradera befintliga S5-skrivaren då Air Manager och Material Station säljs separat.

Den nya S5 Air Manager betyder ett stängt in- och utflöde av luft vilket enligt tillverkaren ger en mer kontrollerad miljö i skrivaren och kan filtrera upp till 95 procent av alla partiklar som skapas under en utskrift. Den nya Material station öppnar upp för möjligheten att ladda skrivaren med sex olika filament samtidigt på skrivarens framsida, tar en spole slut laddas nästa automatiskt utan att utskriften påverkas.

”Sparar massor av tid”

Enligt Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som är Ultimakers nordiska och baltiska distributör är den nya lösningen efterlängtad.

– Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter. Med den automatiska materialhanteringen sparas massor av tid samtidigt som man kan printa fler material i en hälsosam arbetsmiljö, berättar Daniel och fortsätter:

– Våra egna ingenjörer och tekniker som testat lösningen är lyriska. Det är en väldigt genomarbetad och kraftfull lösning. Det finns inget liknande på marknaden.

Ultimaker S3 är en mindre skrivbordsmodell som enligt tillverkaren fungerar bra i kontorsmiljö.

Ultimaker S3 är en mindre skrivbordsmodell som enligt tillverkaren fungerar bra i kontorsmiljö.

Ny mindre skrivare

Samtidigt släpper Ultimaker nyheten om att de lanserar en ny 3d-skrivare, Ultimaker S3, som ingår i deras S-line-produktfamilj.

– Ultimaker S3 kan pålitligt tillverka delar och modeller till en kostnad som tidigare varit ett hinder för små och medelstora företag att använda 3d-teknik, säger Paul Heiden, Senior Vice President Product Management på Ultimaker.

S5 Pro Bundle med Air Manager och Material Station går att köpa från och med den 18 oktober 2019 via Ultimakers partners. S3 kostar runt 3 995 euro och kan beställas i dag.

För den svenska marknaden kommer det gå att spana in de nya skrivarna under 3D Verkstans lanseringsevent den 27 september i Stockholm. Du kan läsa mer om eventet här.

Nya Ultimaker S5 Pro Bundle och Ultimaker S3. 

Pro Bundle som består av skrivaren S5 med den nya Material station och Air Manager, samt nya S3.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: