De vill lösa utmaning med metallpulver

Grundarna bakom Graphmatech, Björn Lindh till vänster bredvid Mamoun Taher.

Grundarna bakom Graphmatech, Björn Lindh till vänster bredvid Mamoun Taher.

Graphmatech strävar efter att hitta lösningen som gör det lättare att arbeta med metallpulver, både i additiv tillverkning och metallurgi. Nu kan de ha tagit första steget för att nå dit. 

Det svenska materialteknik-företaget Graphmatech har försökt hitta sätt för den additiva tillverkningsbranschen som ska göra det lättare att hantera metallpulver.

– En sen eftermiddag åkte jag till laboratoriet med avsikt att undersöka vilken påverkan ett grafen-baserat material kan ha på de magnetiska egenskaperna i metallpulver. Metallpulvet uppvisade ett oväntat beteende efter det att det grafenbaserade materialet hade tillsatts, berättar Graphmatechs vd Mamoun Taher.

Efter upptäckten delade Mamoun nyheten med sin samarbetspartner Professor Ulf Jansson från Uppsala Universitet. Enligt Ulf har resultatet potential att lösa en stor utmaning som finns inom metallpulverindustrin i dag.

Vidare forskning har gjorts av Graphmatech och Ulf Janssons forskningsgrupp. Målet är att optimera och utveckla en miljövänlig men samtidigt kostnadseffektiv och skalbar process för behandling av metallpulver med grafenbaserade material för additiv tillverkning och pulvermetallurgi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: