Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Den nya Raise3D E2.

Den nya Raise3D E2.

Raise3D, som ligger bakom Pro 2-serien med 3d-skrivare, lanserade en ny multifunktions FFF/FDM 3d-skrivare för industriell användning, under årets TCT-mässa den 24–26 september i Birmingham, Storbritannien.  

Modellen har fått namnet E2 och den ska markera utgångspunkten för en ny serie 3d-skrivare, utvecklade för utbildningssektorn.

– Det finns alltid en fin balans mellan användbarhet och prestanda. Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, kunna användas av ingenjörer, tekniska experter och stora tillverkningsföretag samtidigt som de ger tillgång till lättanvända 3d-tekniker som stödjer utbildning, innovation och desktop engineering, säger Edward Feng, vd på Raise3D.

Anpassad för industrin

Till skillnad från Pro2 och Pro 2 Plus har E2 en byggvolym på 330 x 240 x 240 millimeter, och har dubbla skrivarhuvuden. Den har också en industriell videoassisterad offset-kalibreringsguide och ett energisparläge.

Stötta utvecklingen

Raise3D vill utvidga denna serie 3d-skrivare för att stötta utvecklingen av specifika material, applikationer och industrier, fram till 2020.

– Som med bilar, vet vi att vissa förare föredrar en manuell växellåda istället för en automatisk växellåda och vice versa, så vi tror att de nya funktionerna kommer att vara mycket viktiga för den typ av framtida användare som vi förväntar oss från olika branscher, säger Edward Feng. 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: