Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Den nya Raise3D E2.

Den nya Raise3D E2.

Raise3D, som ligger bakom Pro 2-serien med 3d-skrivare, lanserade en ny multifunktions FFF/FDM 3d-skrivare för industriell användning, under årets TCT-mässa den 24–26 september i Birmingham, Storbritannien.  

Modellen har fått namnet E2 och den ska markera utgångspunkten för en ny serie 3d-skrivare, utvecklade för utbildningssektorn.

– Det finns alltid en fin balans mellan användbarhet och prestanda. Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, kunna användas av ingenjörer, tekniska experter och stora tillverkningsföretag samtidigt som de ger tillgång till lättanvända 3d-tekniker som stödjer utbildning, innovation och desktop engineering, säger Edward Feng, vd på Raise3D.

Anpassad för industrin

Till skillnad från Pro2 och Pro 2 Plus har E2 en byggvolym på 330 x 240 x 240 millimeter, och har dubbla skrivarhuvuden. Den har också en industriell videoassisterad offset-kalibreringsguide och ett energisparläge.

Stötta utvecklingen

Raise3D vill utvidga denna serie 3d-skrivare för att stötta utvecklingen av specifika material, applikationer och industrier, fram till 2020.

– Som med bilar, vet vi att vissa förare föredrar en manuell växellåda istället för en automatisk växellåda och vice versa, så vi tror att de nya funktionerna kommer att vara mycket viktiga för den typ av framtida användare som vi förväntar oss från olika branscher, säger Edward Feng. 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: 

De breddar materialutbudet

Skrivartillverkaren Stratasys lanserar två nya material, det nylon-baserade termoplasten Diran 410MF07 och den PEKK-baserade termoplasten Antero 840CN03.

Publicerat av: