Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Den nya Raise3D E2.

Den nya Raise3D E2.

Raise3D, som ligger bakom Pro 2-serien med 3d-skrivare, lanserade en ny multifunktions FFF/FDM 3d-skrivare för industriell användning, under årets TCT-mässa den 24–26 september i Birmingham, Storbritannien.  

Modellen har fått namnet E2 och den ska markera utgångspunkten för en ny serie 3d-skrivare, utvecklade för utbildningssektorn.

– Det finns alltid en fin balans mellan användbarhet och prestanda. Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, kunna användas av ingenjörer, tekniska experter och stora tillverkningsföretag samtidigt som de ger tillgång till lättanvända 3d-tekniker som stödjer utbildning, innovation och desktop engineering, säger Edward Feng, vd på Raise3D.

Anpassad för industrin

Till skillnad från Pro2 och Pro 2 Plus har E2 en byggvolym på 330 x 240 x 240 millimeter, och har dubbla skrivarhuvuden. Den har också en industriell videoassisterad offset-kalibreringsguide och ett energisparläge.

Stötta utvecklingen

Raise3D vill utvidga denna serie 3d-skrivare för att stötta utvecklingen av specifika material, applikationer och industrier, fram till 2020.

– Som med bilar, vet vi att vissa förare föredrar en manuell växellåda istället för en automatisk växellåda och vice versa, så vi tror att de nya funktionerna kommer att vara mycket viktiga för den typ av framtida användare som vi förväntar oss från olika branscher, säger Edward Feng. 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: