Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Den nya Raise3D E2.

Den nya Raise3D E2.

Raise3D, som ligger bakom Pro 2-serien med 3d-skrivare, lanserade en ny multifunktions FFF/FDM 3d-skrivare för industriell användning, under årets TCT-mässa den 24–26 september i Birmingham, Storbritannien.  

Modellen har fått namnet E2 och den ska markera utgångspunkten för en ny serie 3d-skrivare, utvecklade för utbildningssektorn.

– Det finns alltid en fin balans mellan användbarhet och prestanda. Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, kunna användas av ingenjörer, tekniska experter och stora tillverkningsföretag samtidigt som de ger tillgång till lättanvända 3d-tekniker som stödjer utbildning, innovation och desktop engineering, säger Edward Feng, vd på Raise3D.

Anpassad för industrin

Till skillnad från Pro2 och Pro 2 Plus har E2 en byggvolym på 330 x 240 x 240 millimeter, och har dubbla skrivarhuvuden. Den har också en industriell videoassisterad offset-kalibreringsguide och ett energisparläge.

Stötta utvecklingen

Raise3D vill utvidga denna serie 3d-skrivare för att stötta utvecklingen av specifika material, applikationer och industrier, fram till 2020.

– Som med bilar, vet vi att vissa förare föredrar en manuell växellåda istället för en automatisk växellåda och vice versa, så vi tror att de nya funktionerna kommer att vara mycket viktiga för den typ av framtida användare som vi förväntar oss från olika branscher, säger Edward Feng. 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.