Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Den nya Raise3D E2.

Den nya Raise3D E2.

Raise3D, som ligger bakom Pro 2-serien med 3d-skrivare, lanserade en ny multifunktions FFF/FDM 3d-skrivare för industriell användning, under årets TCT-mässa den 24–26 september i Birmingham, Storbritannien.  

Modellen har fått namnet E2 och den ska markera utgångspunkten för en ny serie 3d-skrivare, utvecklade för utbildningssektorn.

– Det finns alltid en fin balans mellan användbarhet och prestanda. Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, kunna användas av ingenjörer, tekniska experter och stora tillverkningsföretag samtidigt som de ger tillgång till lättanvända 3d-tekniker som stödjer utbildning, innovation och desktop engineering, säger Edward Feng, vd på Raise3D.

Anpassad för industrin

Till skillnad från Pro2 och Pro 2 Plus har E2 en byggvolym på 330 x 240 x 240 millimeter, och har dubbla skrivarhuvuden. Den har också en industriell videoassisterad offset-kalibreringsguide och ett energisparläge.

Stötta utvecklingen

Raise3D vill utvidga denna serie 3d-skrivare för att stötta utvecklingen av specifika material, applikationer och industrier, fram till 2020.

– Som med bilar, vet vi att vissa förare föredrar en manuell växellåda istället för en automatisk växellåda och vice versa, så vi tror att de nya funktionerna kommer att vara mycket viktiga för den typ av framtida användare som vi förväntar oss från olika branscher, säger Edward Feng. 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: