Grönt ljus för kompentenscentrum

Odd Höglund, docent i kirurgi och medsökande från Institutionen för kliniska vetenskaper vid SLU, och Cecilia Persson, professor vid Institutionen för teknikvetenskaper på Uppsala Universitet och står bakom projektet som koordinator och projektledare.

Vinnova satsar pengar i nya kompetenscentrum. Ett av dessa riktar sig åt additiv tillverkning och kommer finnas tillgängligt för forskning och utbildning i Uppsala.

Den statliga förvaltningsmyndigheten Vinnova vill satsa ännu mer på nya kompetenscentrum för att knyta samman forskning och utbildning. Nu startar de ett kompetenscentrum för additiv tillverkning, kallat Additiv tillverkning för livsvetenskaperna i Uppsala.

– För SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) innebär kompetenscentret goda framtida möjligheter, framför allt inom translationell och ämnesöverskridande forskning, säger Odd Höglund som är docent i kirurgi och medsökande från Institutionen för kliniska vetenskaper vid SLU.

Centret finansieras till en tredjedel av Vinnova, vilket betyder fyra till sju miljoner kronor per år i fem år. Resten finansieras av SLU, Uppsala Universitet, KTH samt flera deltagande företag.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: