Grönt ljus för kompentenscentrum

Odd Höglund, docent i kirurgi och medsökande från Institutionen för kliniska vetenskaper vid SLU, och Cecilia Persson, professor vid Institutionen för teknikvetenskaper på Uppsala Universitet och står bakom projektet som koordinator och projektledare.

Vinnova satsar pengar i nya kompetenscentrum. Ett av dessa riktar sig åt additiv tillverkning och kommer finnas tillgängligt för forskning och utbildning i Uppsala.

Den statliga förvaltningsmyndigheten Vinnova vill satsa ännu mer på nya kompetenscentrum för att knyta samman forskning och utbildning. Nu startar de ett kompetenscentrum för additiv tillverkning, kallat Additiv tillverkning för livsvetenskaperna i Uppsala.

– För SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) innebär kompetenscentret goda framtida möjligheter, framför allt inom translationell och ämnesöverskridande forskning, säger Odd Höglund som är docent i kirurgi och medsökande från Institutionen för kliniska vetenskaper vid SLU.

Centret finansieras till en tredjedel av Vinnova, vilket betyder fyra till sju miljoner kronor per år i fem år. Resten finansieras av SLU, Uppsala Universitet, KTH samt flera deltagande företag.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.