Workshop ska stärka samarbeten

Mikael Melitshenko, Alfred Nobel Science Park.

Mikael Melitshenko, projekt- och affärsutvecklare inom Alfred Nobel Science Parks profilområde avancerad tillverkning.

Alfred Nobel Science Park bjuder in till workshop. Målet är att öka samarbetet mellan olika satsningar på additiv tillverkning. 

Alfred Nobel Science Park, som har verksamhet i Karlskoga och Örebro, startade i början av året projektet Aces, Additive Coordination in East Central Sweden. Ett projekt som syftar till att öka samarbetet mellan olika satsningar på additiv tillverkning i Östra Mellansverige.

Bjuder in till workshop

Genom projektet bjuder de nu in till en internationell workshop i Stockholm den 10 oktober.

– Det är viktigt att personer med olika bakgrund, infallsvinklar och kompetens inom flera olika discipliner, samlas och diskuterar exempelvis hur vi kan lösa de utmaningar som finns inom AM-tekniken och branschen, säger Mikael Melitshenko, projekt- och affärsutvecklare inom Alfred Nobel Science Parks profilområde avancerad tillverkning.

Pia Lindström, som är operativ chef för IMA.

Pia Lindström, operativ chef för IMA. Foto via Alfred Nobel Science Park.

Internationella talare

Flera föreläsningar, från både svenska och internationella talare inom industri och akademi, kommer att hållas under workshopen. Deltagare väntas från flera länder och en av de redan klara deltagarna är IMA, Innovative Materials Arena, från Österrike. De arbetar till skillnad från Aces-projektet med flera olika material än enbart additiv tillverkning.

– Möjligheten med den här typen av workshop – där vi samverkar med både klustermiljöer, regionala miljöer, universiteten och aktörer som Alfred Nobel Science Park – är att vi verkligen har chansen att skapa plattformar som kan facilitera samverkan mellan små och medelstora företag och industri och forskning. Och det är ju det vi alla jobbar för, säger Pia Lindström, som är operativ chef för IMA.

Du kan läsa mer om workshopen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: