Workshop ska stärka samarbeten

Mikael Melitshenko, Alfred Nobel Science Park.

Mikael Melitshenko, projekt- och affärsutvecklare inom Alfred Nobel Science Parks profilområde avancerad tillverkning.

Alfred Nobel Science Park bjuder in till workshop. Målet är att öka samarbetet mellan olika satsningar på additiv tillverkning. 

Alfred Nobel Science Park, som har verksamhet i Karlskoga och Örebro, startade i början av året projektet Aces, Additive Coordination in East Central Sweden. Ett projekt som syftar till att öka samarbetet mellan olika satsningar på additiv tillverkning i Östra Mellansverige.

Bjuder in till workshop

Genom projektet bjuder de nu in till en internationell workshop i Stockholm den 10 oktober.

– Det är viktigt att personer med olika bakgrund, infallsvinklar och kompetens inom flera olika discipliner, samlas och diskuterar exempelvis hur vi kan lösa de utmaningar som finns inom AM-tekniken och branschen, säger Mikael Melitshenko, projekt- och affärsutvecklare inom Alfred Nobel Science Parks profilområde avancerad tillverkning.

Pia Lindström, som är operativ chef för IMA.

Pia Lindström, operativ chef för IMA. Foto via Alfred Nobel Science Park.

Internationella talare

Flera föreläsningar, från både svenska och internationella talare inom industri och akademi, kommer att hållas under workshopen. Deltagare väntas från flera länder och en av de redan klara deltagarna är IMA, Innovative Materials Arena, från Österrike. De arbetar till skillnad från Aces-projektet med flera olika material än enbart additiv tillverkning.

– Möjligheten med den här typen av workshop – där vi samverkar med både klustermiljöer, regionala miljöer, universiteten och aktörer som Alfred Nobel Science Park – är att vi verkligen har chansen att skapa plattformar som kan facilitera samverkan mellan små och medelstora företag och industri och forskning. Och det är ju det vi alla jobbar för, säger Pia Lindström, som är operativ chef för IMA.

Du kan läsa mer om workshopen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: