Workshop ska stärka samarbeten

Mikael Melitshenko, Alfred Nobel Science Park.

Mikael Melitshenko, projekt- och affärsutvecklare inom Alfred Nobel Science Parks profilområde avancerad tillverkning.

Alfred Nobel Science Park bjuder in till workshop. Målet är att öka samarbetet mellan olika satsningar på additiv tillverkning. 

Alfred Nobel Science Park, som har verksamhet i Karlskoga och Örebro, startade i början av året projektet Aces, Additive Coordination in East Central Sweden. Ett projekt som syftar till att öka samarbetet mellan olika satsningar på additiv tillverkning i Östra Mellansverige.

Bjuder in till workshop

Genom projektet bjuder de nu in till en internationell workshop i Stockholm den 10 oktober.

– Det är viktigt att personer med olika bakgrund, infallsvinklar och kompetens inom flera olika discipliner, samlas och diskuterar exempelvis hur vi kan lösa de utmaningar som finns inom AM-tekniken och branschen, säger Mikael Melitshenko, projekt- och affärsutvecklare inom Alfred Nobel Science Parks profilområde avancerad tillverkning.

Pia Lindström, som är operativ chef för IMA.

Pia Lindström, operativ chef för IMA. Foto via Alfred Nobel Science Park.

Internationella talare

Flera föreläsningar, från både svenska och internationella talare inom industri och akademi, kommer att hållas under workshopen. Deltagare väntas från flera länder och en av de redan klara deltagarna är IMA, Innovative Materials Arena, från Österrike. De arbetar till skillnad från Aces-projektet med flera olika material än enbart additiv tillverkning.

– Möjligheten med den här typen av workshop – där vi samverkar med både klustermiljöer, regionala miljöer, universiteten och aktörer som Alfred Nobel Science Park – är att vi verkligen har chansen att skapa plattformar som kan facilitera samverkan mellan små och medelstora företag och industri och forskning. Och det är ju det vi alla jobbar för, säger Pia Lindström, som är operativ chef för IMA.

Du kan läsa mer om workshopen här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: