Formnext växlar upp

Formnext 2019 växer med både nya utställare och större golvyta.

Formnext 2019 växer med både nya utställare och större golvyta.

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i tyska Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Enligt Formnext-arrangören Mesago har redan 740 utställare registrerat sig inför årets mässa i Frankfurt i slutet på november. Detta betyder en ökning på 17 procent jämfört med antal utställare 2018.

35 procent större

I år kommer även utställningsytan vara 35 procent större än föregående år, hela 50 000 kvadratmeter. Detta betyder att mässan i år även kommer sträcka sig in i två nya hallar – hall elva och tolv.

– Med en bredd av lösningar samt etablerade och helt nya specialområden, kommer Formnext 2019 återigen vara det globala riktmärket för additiv tillverkning och modern industriell produktion, säger Sascha F. Wenzler, vice vd på Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Representation från hela världen

I år kommer fokus huvudsakligen ligga på effektivisering av produkter och komponenter, från design till massproduktion.

På plats på mässan räknar man med representation från 34 länder världen över. Enligt Mesago kommer de största utställarna från Tyskland, Kina, USA, Frankrike, Italien, England, Spanien och Nederländerna.

Du kan läsa mer om mässan här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: