Formnext växlar upp

Formnext 2019 växer med både nya utställare och större golvyta.

Formnext 2019 växer med både nya utställare och större golvyta.

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i tyska Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Enligt Formnext-arrangören Mesago har redan 740 utställare registrerat sig inför årets mässa i Frankfurt i slutet på november. Detta betyder en ökning på 17 procent jämfört med antal utställare 2018.

35 procent större

I år kommer även utställningsytan vara 35 procent större än föregående år, hela 50 000 kvadratmeter. Detta betyder att mässan i år även kommer sträcka sig in i två nya hallar – hall elva och tolv.

– Med en bredd av lösningar samt etablerade och helt nya specialområden, kommer Formnext 2019 återigen vara det globala riktmärket för additiv tillverkning och modern industriell produktion, säger Sascha F. Wenzler, vice vd på Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Representation från hela världen

I år kommer fokus huvudsakligen ligga på effektivisering av produkter och komponenter, från design till massproduktion.

På plats på mässan räknar man med representation från 34 länder världen över. Enligt Mesago kommer de största utställarna från Tyskland, Kina, USA, Frankrike, Italien, England, Spanien och Nederländerna.

Du kan läsa mer om mässan här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: 

De breddar materialutbudet

Skrivartillverkaren Stratasys lanserar två nya material, det nylon-baserade termoplasten Diran 410MF07 och den PEKK-baserade termoplasten Antero 840CN03.

Publicerat av: