Orb släpper kulformad byggkammare

Orb 3d-skrivarsystem. Illustration av Orbital Composites.

Orb 3d-skrivarsystem. Illustration av Orbital Composites.

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites.

I Kalifornien har företaget Orbital Composites infört ”Orb” – ett modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. Detta består av ett skrivhuvud i termoplast som sitter på en robotarm och en plattform på en meter i diameter.

Robotarmen är 6-axlig från tillverkaren KUKA och designad för att skapa stora delar med komplexa former på ett effektivt sätt. Den styrs av en egenutvecklad mjukvara, Orb OS-programvara, som även integrerar 5G.

– Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, så att alla framtidens mobila fabriker kan bli verklighet, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites och fortsätter:

– Precis som ett programvarudefinierat nätverk revolutionerade det moderna datacentret kommer vår nya mjukvaruinriktning att revolutionera industriell 3d-printing och inleda en helt ny epok med programvarudefinierad tillverkning.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: