Sandvik klar för AM-dagen

 

Den 5 december är det återigen dags för årets konferens om additiv tillverkning för industrin, AM-dagen. Nu står Sandvik Mikael Schuisky från Sandvik klar som talare. 

År 2014 tog Mikael Schuisky på sig ansvaret att bygga upp den globala industrikoncernens Sandviks satsning på ett Additive Manufacturing Research Center. I dag arbetar han som VP R&D and Operations Sandvik Additive Manufacturing, och har varit med när företaget gjort framsteg inom metallskärning, gruvdrift, olja och gas.

Mikael Schuisky

Mikael Schuisky.

Under AM-dagen kommer Mikael berätta mer om Sandviks arbete och dela med sig av kundfall – allt från avancerade kylvätskeklämmor för vändningsapplikationer till världens första 3d-printade diamantkomposit.

Konferensen arrangeras av 3dp.se och hålls på Kistamässan i Stockholm den 5 december. Förutom en rad föreläsningar med experter från den additiva tillverkningsbranschen så kommer flera utställare vara på plats och visa upp teknik och utskrifter. Läs mer om konferensen här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: