Workshop ska stärka samarbeten

Enligt Alfred Science Nobel Park ledde workshopen till en rad konkreta projektidéer som de nu kommer förvalta inom projektet Aces.

Enligt Alfred Science Nobel Park ledde workshopen till en rad konkreta projektidéer som de nu kommer förvalta inom projektet Aces.

Den 10 oktober arrangerade Alfred Nobel Science Park, via sitt projekt Aces, en internationell workshop på Invest i Stockholm. Målet är att få fler aktörer inom additiv tillverkning att samverka med varandra. 

Mikael Melitshenko.

Mikael Melitshenko.

Totalt fanns 43 deltagare från bland annat Sverige, Tyskland, Storbritannien, Norge och Tjeckien på plats i Stockholm under Aces workshop den 10 oktober. På talarlistan fanns till exempel Volvo och IMA.

– Den här typen av events är viktiga eftersom de hjälper till att samla intressenter inom additiv tillverkning som bidrar med olika perspektiv, både industriella, forskningsmässiga och beslutsfattande, säger deltagaren Mohamed Eldessouki, från Liberec University i Tjeckien.

Vi-känsla och öppenhet

Aces, som står för Additive Coordination in East Central Sweden, har som mål att samla innovationskraft kring 3d-printing i Östra Mellansverige för att utvecklingen ska ta ytterligare fart.

– Inom branschen finns fortfarande en stark vi-känsla och en öppenhet för samarbete inom olika områden och projekt. Detta gäller inte minst de stora universiteten och forskningsinstituten – som till exempel Uppsala, MTC och Fraunhofer, säger Mikael Melitshenko, projekt- och affärsutvecklare inom Alfred Nobel Science Parks profilområde Avancerad tillverkning.

Flera projektidéer

Enligt arrangörerna framkom det en rad konkreta projektidéer som de nu ska förvalta.

– Workshopen ledde till ett antal konkreta projektidéer, vilka skulle kunna passa i en specifik utlysning inom Horizon 2020 som finns ute just nu, avslutar Mikael Melitshenko.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: