De breddar materialutbudet

Antero 840CN03.

Antero 840CN03 kan användas för elektroniska produkter. Foto via Stratasys

Skrivartillverkaren Stratasys lanserar två nya material, det nylon-baserade termoplasten Diran 410MF07 och den PEKK-baserade termoplasten Antero 840CN03.

Diran 410MF07, ett starkt material som passar bra för verktygsapplikationer. Foto via Stratasys

Diran 410MF07 är en termoplast framtagen för att tillverka jiggar, fixturer och andra verktygsapplikationer. Enligt tillverkaren har platsen egenskaper som hög seghet, slitstyrka och slaghållfasthet. Materialet är till Stratasys 3d-skrivare F370.

Antero 840CN03 är en PEKK-baserad termoplast för Stratasys 3d-skrivare F900. Materialet passar för industrier med höga krav, så som rymd och flyg. Bland annat har den elektrostatiskt avledande egenskaper och är väldigt slitstarkt, skriver svenska 3d-teknikleverantören Protech som är återförsäljare av Stratasys 3d-skrivare och material.

En annan nyhet från Statasys är att FDM-materialet ABS-ESD7 nu blir tillgängligt för 3d-skrivaren Stratasys F370. Detta används främst för komponenter i elektronikindustrin som kräver elektrisk skärmning.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: