Cellink öppnar kontor i Frankrike

Cellinks ledningsgrupp.

Cellinks ledningsgrupp.

Cellink öppnar ett nytt kontor i Lyon, Frankrike, för att stärka sin lokala närvaro till kunder i hela Europa.

Torben Thölix, chef för globalt sälj.

Torben Thölix, chef för globalt sälj.

Den svenska bioskrivartillverkaren Cellink går ut med nyheten om att de öppnar ett nytt kontor i Frankrike, där området för bioteknik blomstrar. I dag har företaget kontor i sex städer runtom i hela världen: Boston, Göteborg, Blacksburg, Kyoto, Stuttgart och Freiburg.

Tack vare det nyöppnade kontoret i Lyon vill Cellink kunna erbjuda en direkt kontakt på marknaden genom sitt säljteam.

– Att öppna ett kontor i Lyon har varit en del av vår pågående strategi för att täcka våra globala kärnmarknader med en direkt närvaro: att öka försäljningsarbetet och förbättra vårt enastående applikationsstöd, säger Torben Thölix, chef för globalt sälj, och fortsätter:

– Det nya kontoret kommer föra oss närmare kunden så att vi på ett bättre sätt kan hjälpa dem med vår breda portfölj av innovativa applikationer.

Den franska filialen kommer att erbjuda hela Cellinks produktportfölj samt dess dotterbolag Dispendix och Cytena.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal blir en del av HP:s nätverk

Prototal blir en del av HP:s globala nätverk HP Digital Manufacturing Network. Inträdet i nätverket ska ge Prototal en möjlighet att expandera sin verksamhet ytterligare. – Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer, säger Prototals vd Henrik Lundell. 

Publicerat av: 

Först ut i Norden gånger två

För två år sedan installerade Vännäs Verkstad den första HP Jet Fusion 3d-skrivaren i Norden, en HP Jet Fusion 4210. Nu när HP har släppt sin nästa modell för serieproduktion av slutprodukter, 5210, så är Vännäs Verkstad först ut igen och tredubblar dessutom sin kapacitet. 

Publicerat av: 

Bioskrivare ska boosta forskning

Det Göteborgsbaserade biotechföretaget Fluicell lanserar Biopixlar, en plattform för bioprinting i  tre dimensioner, som enligt företaget har en upplösning och precision på encellsnivå.

Publicerat av: 

3d-printat rostfritt stål sätts under lupp

Innovationsprogrammet Metalliska material startar ett projekt som ska utforska hur additivt tillverkad rostfritt stål kan klara spänningskorrosion. – Ämnet är i nuläget i stort sett outrett och frågan kom från flera håll, säger Sara Munktell, forskare på Swerim och projektledare för SAMCO. 

Publicerat av: 

Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: