Stratasys släpper fullfärgsskrivare

 

Stratasys nya 3d-skrivare J850 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter.

Stratasys nya 3d-skrivare J850 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter.

Stratasys lanserar en ny 3d-skrivare för fullfärgsutskrift. Den kommer med fyra nya utskriftslägen som enligt tillverkaren ska underlätta designerns arbete.

3d-skrivartillverkaren Stratasys släpper en ny 3d-skrivare, J850, som kan skriva ut i fullfärg. Den är framtagen för designers som arbetar inom bland annat industrier för konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon.

Fyra nya lägen

Den nya maskinen, Stratasys J850, kommer med fyra olika utskriftslägen så att designen ska kunna skrivas ut i flera olika iterationer till en lägre kostnad, enligt Stratasys.

Funktionen Super High Speed Printing Mode, gör att designers kan skriva ut med en dubbel hastighet, i jämförelse med tidigare maskiner i J-serien. De andra tre lägena som kan väljas är High Mix, High Speed och High Quality. Med den sistnämnda ska fördelen vara möjligheten att printa detaljerade texturer som till exempel trä och läder.

 

 

Större kassetter och nya material

Skrivaren kan också laddas med sju olika material i större kassetter vilket minskar behovet av driftstopp för materialbyte.

I samband med maskinsläppet kommer även två nya Polyjet-material. DaftGrey är ett konceptmaterial som enligt tillverkaren är bra för prisvärda iterationer i början av designprocessen. VeroUltraClear kan ge en hög transparens som gör att objektet kan se ut som glas. Enligt Stratasys är detta något som kan hjälpa designern att upptäcka felaktigheter i designen.

I Norden är det Protech som är återförsäljare av Stratasys maskiner och material.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.