Stratasys släpper fullfärgsskrivare

 

Stratasys nya 3d-skrivare J850 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter.

Stratasys nya 3d-skrivare J850 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter.

Stratasys lanserar en ny 3d-skrivare för fullfärgsutskrift. Den kommer med fyra nya utskriftslägen som enligt tillverkaren ska underlätta designerns arbete.

3d-skrivartillverkaren Stratasys släpper en ny 3d-skrivare, J850, som kan skriva ut i fullfärg. Den är framtagen för designers som arbetar inom bland annat industrier för konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon.

Fyra nya lägen

Den nya maskinen, Stratasys J850, kommer med fyra olika utskriftslägen så att designen ska kunna skrivas ut i flera olika iterationer till en lägre kostnad, enligt Stratasys.

Funktionen Super High Speed Printing Mode, gör att designers kan skriva ut med en dubbel hastighet, i jämförelse med tidigare maskiner i J-serien. De andra tre lägena som kan väljas är High Mix, High Speed och High Quality. Med den sistnämnda ska fördelen vara möjligheten att printa detaljerade texturer som till exempel trä och läder.

 

 

Större kassetter och nya material

Skrivaren kan också laddas med sju olika material i större kassetter vilket minskar behovet av driftstopp för materialbyte.

I samband med maskinsläppet kommer även två nya Polyjet-material. DaftGrey är ett konceptmaterial som enligt tillverkaren är bra för prisvärda iterationer i början av designprocessen. VeroUltraClear kan ge en hög transparens som gör att objektet kan se ut som glas. Enligt Stratasys är detta något som kan hjälpa designern att upptäcka felaktigheter i designen.

I Norden är det Protech som är återförsäljare av Stratasys maskiner och material.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal blir en del av HP:s nätverk

Prototal blir en del av HP:s globala nätverk HP Digital Manufacturing Network. Inträdet i nätverket ska ge Prototal en möjlighet att expandera sin verksamhet ytterligare. – Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer, säger Prototals vd Henrik Lundell. 

Publicerat av: 

Först ut i Norden gånger två

För två år sedan installerade Vännäs Verkstad den första HP Jet Fusion 3d-skrivaren i Norden, en HP Jet Fusion 4210. Nu när HP har släppt sin nästa modell för serieproduktion av slutprodukter, 5210, så är Vännäs Verkstad först ut igen och tredubblar dessutom sin kapacitet. 

Publicerat av: 

Bioskrivare ska boosta forskning

Det Göteborgsbaserade biotechföretaget Fluicell lanserar Biopixlar, en plattform för bioprinting i  tre dimensioner, som enligt företaget har en upplösning och precision på encellsnivå.

Publicerat av: 

3d-printat rostfritt stål sätts under lupp

Innovationsprogrammet Metalliska material startar ett projekt som ska utforska hur additivt tillverkad rostfritt stål kan klara spänningskorrosion. – Ämnet är i nuläget i stort sett outrett och frågan kom från flera håll, säger Sara Munktell, forskare på Swerim och projektledare för SAMCO. 

Publicerat av: 

Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: