Stratasys släpper fullfärgsskrivare

 

Stratasys nya 3d-skrivare J850 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter.

Stratasys nya 3d-skrivare J850 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter.

Stratasys lanserar en ny 3d-skrivare för fullfärgsutskrift. Den kommer med fyra nya utskriftslägen som enligt tillverkaren ska underlätta designerns arbete.

3d-skrivartillverkaren Stratasys släpper en ny 3d-skrivare, J850, som kan skriva ut i fullfärg. Den är framtagen för designers som arbetar inom bland annat industrier för konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon.

Fyra nya lägen

Den nya maskinen, Stratasys J850, kommer med fyra olika utskriftslägen så att designen ska kunna skrivas ut i flera olika iterationer till en lägre kostnad, enligt Stratasys.

Funktionen Super High Speed Printing Mode, gör att designers kan skriva ut med en dubbel hastighet, i jämförelse med tidigare maskiner i J-serien. De andra tre lägena som kan väljas är High Mix, High Speed och High Quality. Med den sistnämnda ska fördelen vara möjligheten att printa detaljerade texturer som till exempel trä och läder.

 

 

Större kassetter och nya material

Skrivaren kan också laddas med sju olika material i större kassetter vilket minskar behovet av driftstopp för materialbyte.

I samband med maskinsläppet kommer även två nya Polyjet-material. DaftGrey är ett konceptmaterial som enligt tillverkaren är bra för prisvärda iterationer i början av designprocessen. VeroUltraClear kan ge en hög transparens som gör att objektet kan se ut som glas. Enligt Stratasys är detta något som kan hjälpa designern att upptäcka felaktigheter i designen.

I Norden är det Protech som är återförsäljare av Stratasys maskiner och material.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler ska utbildas inom 3d-printing

Additiv tillverkning – högskoleingenjör maskinteknik. Så ska Mittuniversitetets nya utbildning heta. – Vår nya utbildning är eftertraktad av branschen, säger Lars-Erik Rännar, docent i maskinteknik, på Mittuniversitetet.

Publicerat av: 

De satsar på programvara

PLM Group, återförsäljare av HP, 3D Systems och Markforged på den nordiska marknaden, satsar nu på programvara. Därför ingår de ett partnerskap med den belgiska utvecklaren Materialise.

Publicerat av: 

Postnord köper 3d-skrivare från HP

Postnord stärker sin 3d-printverksamhet med en ny 3d-skrivare från HP. – Med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen, säger Tomas Lundström, Head of 3D på PostNord Strålfors.

Publicerat av: 

Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: