Stratasys släpper fullfärgsskrivare

 

Stratasys nya 3d-skrivare J850 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter.

Stratasys nya 3d-skrivare J850 har en byggyta på 490 x 390 x 200 millimeter.

Stratasys lanserar en ny 3d-skrivare för fullfärgsutskrift. Den kommer med fyra nya utskriftslägen som enligt tillverkaren ska underlätta designerns arbete.

3d-skrivartillverkaren Stratasys släpper en ny 3d-skrivare, J850, som kan skriva ut i fullfärg. Den är framtagen för designers som arbetar inom bland annat industrier för konsumentvaror, konsumentelektronik och fordon.

Fyra nya lägen

Den nya maskinen, Stratasys J850, kommer med fyra olika utskriftslägen så att designen ska kunna skrivas ut i flera olika iterationer till en lägre kostnad, enligt Stratasys.

Funktionen Super High Speed Printing Mode, gör att designers kan skriva ut med en dubbel hastighet, i jämförelse med tidigare maskiner i J-serien. De andra tre lägena som kan väljas är High Mix, High Speed och High Quality. Med den sistnämnda ska fördelen vara möjligheten att printa detaljerade texturer som till exempel trä och läder.

 

 

Större kassetter och nya material

Skrivaren kan också laddas med sju olika material i större kassetter vilket minskar behovet av driftstopp för materialbyte.

I samband med maskinsläppet kommer även två nya Polyjet-material. DaftGrey är ett konceptmaterial som enligt tillverkaren är bra för prisvärda iterationer i början av designprocessen. VeroUltraClear kan ge en hög transparens som gör att objektet kan se ut som glas. Enligt Stratasys är detta något som kan hjälpa designern att upptäcka felaktigheter i designen.

I Norden är det Protech som är återförsäljare av Stratasys maskiner och material.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: