De lanserar fiberskrivare

Desktop Metals nya 3d-skrivare Fiber.

Både Fiber HT och Fiber LT har en byggyta på 310 x 240 x 270 millimeter och ska gå att kopplas samman med 6–10 3d-skrivare. Foto via Desktop Metal.

Desktop Metal släpper en 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Tekniken AFP är välkänd för tillverkning av kompositmaterial och integrationen av en mikroversion av denna i de nya maskinerna, ska enligt Desktop Metal kunna leverera hög upplösning och en överlägsen styrka och styvhet.

För flera industrier

Lösningen är tänkt för verktygs- och fordonsindustri, konsumentelektronik, sportartiklar, medicinbranschen, marin, samt utbildning och forskning. Vad gäller delar är den enligt tillverkaren anpassad för att tillverka till exempel jiggar och fixturer, delar för slutanvändning och lättviktiga delar.

Prenumerationsservice

3d-skrivaren kommer i två versioner och säljs separat som en prenumerationsservice. Först ut är Fiber HT, som kostar dryga 53 000 kronor om året. Den andra är en lite billigare version och heter Fiber LT. Den kommer kosta runt 33 500 kronor om året. Prenumerationen gäller för minst tre år men då inkluderar det även service.

De material som fungerar i skrivaren är Nylon (PA6), PEEK och PEKK. De första 3d-skrivarna kommer levereras under våren 2020.

Vill du veta mer om de nya skrivarna kan du besöka Desktop Metals hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: