Xerox överväger förvärv av HP

Xerox huvudkontor i Norwalk, Connecticut. Foto via Bloomberg News.

Xerox huvudkontor i Norwalk, Connecticut. Foto via Bloomberg News.

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Det globala företaget Xerox Holdings Corporation överväger förvärvet av sin affärspartner och rival HP Inc, rapporterar Wall Street Journal. Av tidningen beskrivs det som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor” och att Xerox smider planer kring att erbjuda ett kontakt- och aktieerbjudande till HP motsvarande ett marknadsvärde på cirka 27 miljarder dollar.

Förberedda på köp

I dagsläget är affären bara ett föremål för spekulationer och Wall Street Journal citerar ”människor som är bekanta med saken” som sina källor. Det finns just nu ingen garanti att det varken kommer ett formellt erbjudande eller att det kommer accepteras. Xerox har dock enligt uppgift ett informellt finansieringsåtagande från en större bank för att stödja ett sådant erbjudande.

HP-aktier skjuter i höjden

HP har rapporteras vara tre gånger så stort företag som Xerox. I år har Xerox-aktier hittills ökat med 84 procent medan HP-aktierna sjunkit med tio procent före dagens nyheter. Till följd av spekulationerna kring affären har handelsaktiviteten för HP-aktier ökat med tio procent.

Det är inte omöjligt att även HP väljer att lägga ett erbjudande på bordet, även om Xerox vd John Visentin nyligen uppgav att det inte finns några planer på att sälja företaget. Detta efter beslutet att sälja sin andel i joint venture-bolag tillsammans med Fujifilm – en affär värd 2,3 miljarder dollar.

Papperstrycket minskar

Marknaden för papperstryck har minskat under en längre tid och skrivartillverkarna verkar nu vara mogna för en konsolidering. Samma företag har också sökt nya metoder för att hålla igång sina verksamheter. För både Xerox och HP har detta resulterat i investeringar i additiv tillverkning.

För Xerox del tog de sig in på marknaden för additiv tillverkning i februari 2019 i och med förvärvet av 3d-skrivartillverkaren Vader Systems, som varit aktiva inom utskrift av metall. För HP har satsningen inom den additiva tekniken varit ett faktum en längre tid och den senaste 3d-skrivaren de släppte var Multi Jet Fusion, 5200-serien av 3d-skrivare för volymproduktion.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: