Xerox överväger förvärv av HP

Xerox huvudkontor i Norwalk, Connecticut. Foto via Bloomberg News.

Xerox huvudkontor i Norwalk, Connecticut. Foto via Bloomberg News.

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Det globala företaget Xerox Holdings Corporation överväger förvärvet av sin affärspartner och rival HP Inc, rapporterar Wall Street Journal. Av tidningen beskrivs det som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor” och att Xerox smider planer kring att erbjuda ett kontakt- och aktieerbjudande till HP motsvarande ett marknadsvärde på cirka 27 miljarder dollar.

Förberedda på köp

I dagsläget är affären bara ett föremål för spekulationer och Wall Street Journal citerar ”människor som är bekanta med saken” som sina källor. Det finns just nu ingen garanti att det varken kommer ett formellt erbjudande eller att det kommer accepteras. Xerox har dock enligt uppgift ett informellt finansieringsåtagande från en större bank för att stödja ett sådant erbjudande.

HP-aktier skjuter i höjden

HP har rapporteras vara tre gånger så stort företag som Xerox. I år har Xerox-aktier hittills ökat med 84 procent medan HP-aktierna sjunkit med tio procent före dagens nyheter. Till följd av spekulationerna kring affären har handelsaktiviteten för HP-aktier ökat med tio procent.

Det är inte omöjligt att även HP väljer att lägga ett erbjudande på bordet, även om Xerox vd John Visentin nyligen uppgav att det inte finns några planer på att sälja företaget. Detta efter beslutet att sälja sin andel i joint venture-bolag tillsammans med Fujifilm – en affär värd 2,3 miljarder dollar.

Papperstrycket minskar

Marknaden för papperstryck har minskat under en längre tid och skrivartillverkarna verkar nu vara mogna för en konsolidering. Samma företag har också sökt nya metoder för att hålla igång sina verksamheter. För både Xerox och HP har detta resulterat i investeringar i additiv tillverkning.

För Xerox del tog de sig in på marknaden för additiv tillverkning i februari 2019 i och med förvärvet av 3d-skrivartillverkaren Vader Systems, som varit aktiva inom utskrift av metall. För HP har satsningen inom den additiva tekniken varit ett faktum en längre tid och den senaste 3d-skrivaren de släppte var Multi Jet Fusion, 5200-serien av 3d-skrivare för volymproduktion.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Markforged släpper kopparmaterial

Markforged släpper ett nytt rent kopparmaterial för sin 3d-skrivare Metal X. Enligt tillverkaren ska 3d-utskrifter i koppar minska ledtider på applikationer för kunderna.

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: 

Miljövänlig kajak 3d-printas på båtmässa

Melker of Sweden ska 3d-printa en kajak av kaffesäckar på Båtmässan i Göteborg, den 5 februari. – Vi vill förstås inspirera till ett mer hållbart sätt att tillverka den här typen av produkter, säger Pelle Stafshede, grundare av Melker of Sweden.

Publicerat av: 

Coronavirus stoppar mässa

Efter att Coronaviruset i Kina utbrutit skjuter man nu fram tiden för en asiatisk mässa för verktyg, bearbetningsmaskiner och additiv tillverkning.

Publicerat av: 

Rapport visar positiva procent

En ny rapport från analysföretaget Dimension research visar en ljus framtid för additiv tillverkning. Dock råder det en viss frustration kring materialkostnader och tillgänglighet…

Publicerat av: