Autodesk: ”Generativ design sparar tid”

Lars Nyström var på plats i Autodesks monter under Elmia Subcontractor-mässan för att snacka generativ design.

Lars Nyström var på plats i Autodesks monter under Elmia Subcontractor-mässan för att snacka generativ design.

Autodesk vill med sina programvaror vara bryggan mellan designern och producenten. På underleverantörsmässan Elmia Subcontractor, den 12–15 november, var företaget på plats för att prata mer om möjligheterna med bland annat generativ design. 

Enligt Lars Nyström, technical sales specialist på Autodesk, är det just glappet mellan designern och produktionen som ofta tar onödig tid. Istället för att varje steg i tillverkningsprocessen har en egen fil, så kan dessa med rätt programvara uppdateras automatiskt i varje fil, oavsett var i processen som ändringen görs.

– Det är det vi gör med bland annat Fusion 360. Att konstruktionen görs i en lösning, CAM-beredningen i en, 3d-print förberedelser i en, simuleringen i en, och så vidare. Så om jag gör en förändring på min modell så kommer CAM:en uppdateras, ritningarna uppdateras, så det inte blir att produktionen måste göra om allt jobb bara på grund av en liten förändring, säger Lars Nyström. 

Ett stöd i val av metod

Om ett företag skulle ha både en fräsmaskin och en 3d-skrivare men inte vet vilken av dem som kommer fungera bäst för en viss del eller volym av delar, så har Autodesk programvaror som kan hjälpa till med att visa skillnaderna på delarna beroende på hur de tillverkas.

– Den visar ett faktiskt tillverkningssätt, och sen blir det upp till oss vilken som är bäst vad gäller design och så vidare, avslutar Lars.

Talar och ställer ut under AM-dagen

Under AM-dagen den 5 december på Kistamässan, kommer Lars Nyström tala om vad generativ design är och hur hur man kommer igång med det själv. I utställningen kommer det även gå att besöka Autodesks monter där teamet är på plats för att prata programvaror.

Mer information om AM-dagen hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Markforged släpper kopparmaterial

Markforged släpper ett nytt rent kopparmaterial för sin 3d-skrivare Metal X. Enligt tillverkaren ska 3d-utskrifter i koppar minska ledtider på applikationer för kunderna.

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: 

Miljövänlig kajak 3d-printas på båtmässa

Melker of Sweden ska 3d-printa en kajak av kaffesäckar på Båtmässan i Göteborg, den 5 februari. – Vi vill förstås inspirera till ett mer hållbart sätt att tillverka den här typen av produkter, säger Pelle Stafshede, grundare av Melker of Sweden.

Publicerat av: 

Coronavirus stoppar mässa

Efter att Coronaviruset i Kina utbrutit skjuter man nu fram tiden för en asiatisk mässa för verktyg, bearbetningsmaskiner och additiv tillverkning.

Publicerat av: 

Rapport visar positiva procent

En ny rapport från analysföretaget Dimension research visar en ljus framtid för additiv tillverkning. Dock råder det en viss frustration kring materialkostnader och tillgänglighet…

Publicerat av: