Autodesk: “Generativ design sparar tid”

Lars Nyström var på plats i Autodesks monter under Elmia Subcontractor-mässan för att snacka generativ design.

Lars Nyström var på plats i Autodesks monter under Elmia Subcontractor-mässan för att snacka generativ design.

Autodesk vill med sina programvaror vara bryggan mellan designern och producenten. På underleverantörsmässan Elmia Subcontractor, den 12–15 november, var företaget på plats för att prata mer om möjligheterna med bland annat generativ design. 

Enligt Lars Nyström, technical sales specialist på Autodesk, är det just glappet mellan designern och produktionen som ofta tar onödig tid. Istället för att varje steg i tillverkningsprocessen har en egen fil, så kan dessa med rätt programvara uppdateras automatiskt i varje fil, oavsett var i processen som ändringen görs.

– Det är det vi gör med bland annat Fusion 360. Att konstruktionen görs i en lösning, CAM-beredningen i en, 3d-print förberedelser i en, simuleringen i en, och så vidare. Så om jag gör en förändring på min modell så kommer CAM:en uppdateras, ritningarna uppdateras, så det inte blir att produktionen måste göra om allt jobb bara på grund av en liten förändring, säger Lars Nyström. 

Ett stöd i val av metod

Om ett företag skulle ha både en fräsmaskin och en 3d-skrivare men inte vet vilken av dem som kommer fungera bäst för en viss del eller volym av delar, så har Autodesk programvaror som kan hjälpa till med att visa skillnaderna på delarna beroende på hur de tillverkas.

– Den visar ett faktiskt tillverkningssätt, och sen blir det upp till oss vilken som är bäst vad gäller design och så vidare, avslutar Lars.

Talar och ställer ut under AM-dagen

Under AM-dagen den 5 december på Kistamässan, kommer Lars Nyström tala om vad generativ design är och hur hur man kommer igång med det själv. I utställningen kommer det även gå att besöka Autodesks monter där teamet är på plats för att prata programvaror.

Mer information om AM-dagen hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.