Autodesk: ”Generativ design sparar tid”

Lars Nyström var på plats i Autodesks monter under Elmia Subcontractor-mässan för att snacka generativ design.

Lars Nyström var på plats i Autodesks monter under Elmia Subcontractor-mässan för att snacka generativ design.

Autodesk vill med sina programvaror vara bryggan mellan designern och producenten. På underleverantörsmässan Elmia Subcontractor, den 12–15 november, var företaget på plats för att prata mer om möjligheterna med bland annat generativ design. 

Enligt Lars Nyström, technical sales specialist på Autodesk, är det just glappet mellan designern och produktionen som ofta tar onödig tid. Istället för att varje steg i tillverkningsprocessen har en egen fil, så kan dessa med rätt programvara uppdateras automatiskt i varje fil, oavsett var i processen som ändringen görs.

– Det är det vi gör med bland annat Fusion 360. Att konstruktionen görs i en lösning, CAM-beredningen i en, 3d-print förberedelser i en, simuleringen i en, och så vidare. Så om jag gör en förändring på min modell så kommer CAM:en uppdateras, ritningarna uppdateras, så det inte blir att produktionen måste göra om allt jobb bara på grund av en liten förändring, säger Lars Nyström. 

Ett stöd i val av metod

Om ett företag skulle ha både en fräsmaskin och en 3d-skrivare men inte vet vilken av dem som kommer fungera bäst för en viss del eller volym av delar, så har Autodesk programvaror som kan hjälpa till med att visa skillnaderna på delarna beroende på hur de tillverkas.

– Den visar ett faktiskt tillverkningssätt, och sen blir det upp till oss vilken som är bäst vad gäller design och så vidare, avslutar Lars.

Talar och ställer ut under AM-dagen

Under AM-dagen den 5 december på Kistamässan, kommer Lars Nyström tala om vad generativ design är och hur hur man kommer igång med det själv. I utställningen kommer det även gå att besöka Autodesks monter där teamet är på plats för att prata programvaror.

Mer information om AM-dagen hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: