De köper materialleverantör

Det händer mycket hos Formlabs just nu. Inte bara släppte de nyligen nyheten om en ny 3d-skrivare för dentalbranschen. De har också köpt upp sin egen materialleverantör, Spectra Group Photopolymers.

Det händer mycket hos Formlabs just nu. Inte bara släppte de nyligen nyheten om en ny 3d-skrivare för dentalbranschen. De har också köpt upp sin egen materialleverantör, Spectra Group Photopolymers.

Formlabs köper deras primära materialleverantör sedan 2012, Spectra Group Photopolymers. Nyligen släppte de även nyheten om en helt ny 3d-skrivare för dentalbranschen.

Det Ohio-baserade Spectra, som har producerat kemikalier sedan 1990, är specialiserade inom lösningar för fotovetenskap, uv, eb-strålningskurer och organisk syntetisk kemi. Under åren har de byggt upp en materialportfölj som innehåller mer än 2 000 olika föreningar.

– De flera 3d-skrivarföretag är inte vertikalt integrerade och har inte tillgång till sin egen hartsproduktion, men vi tror att material är en kritisk komponent för att öppna upp för nya applikationer, arbetsflöden och branscher, Max Lobovsky, vd och medgrundare av Formlabs.

Investerar en miljon dollar

Efter förvärvet kommer de även att investera en miljon dollar i en anläggning där de ska satsa på att producera biokompatibel polymer.

Totalt har företaget nu investerat mer än en miljon dollar i att FDA-registrera sig, ISO klass 8-certifiera rum (utformat för att säkerställa en säker produkt från produktion till förpackning), Iso 13485-certifiera sig för tandutvecklingsanläggning och medicinska material inom Spectra.

Formlabs nya 3d-skrivare Form 3B.

Formlabs nya 3d-skrivare Form 3B.

Släppte nyligen 3d-skrivare för dentalbranschen

Nyheten kommer strax efter att skrivartillverkaren lanserade en ny 3d-skrivare för dentalbranschen, Form 3B.

Skrivaren lämpar sig enligt tillverkaren väl för att producera kron- och bryggmodeller, alignmodeller, kirurgiska guider, ocklusala skenor, mönster för gjutning och pressning samt proteser.

Vad gäller material erbjuder Formlabs totalt tio specialiserade hartser för just dentalbranschen, bland annat ett biokompatibelt kirurgiskt guide-harts.

Du kan läsa mer om 3d-skrivaren här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler ska utbildas inom 3d-printing

Additiv tillverkning – högskoleingenjör maskinteknik. Så ska Mittuniversitetets nya utbildning heta. – Vår nya utbildning är eftertraktad av branschen, säger Lars-Erik Rännar, docent i maskinteknik, på Mittuniversitetet.

Publicerat av: 

De satsar på programvara

PLM Group, återförsäljare av HP, 3D Systems och Markforged på den nordiska marknaden, satsar nu på programvara. Därför ingår de ett partnerskap med den belgiska utvecklaren Materialise.

Publicerat av: 

Postnord köper 3d-skrivare från HP

Postnord stärker sin 3d-printverksamhet med en ny 3d-skrivare från HP. – Med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen, säger Tomas Lundström, Head of 3D på PostNord Strålfors.

Publicerat av: 

Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: