De köper materialleverantör

Det händer mycket hos Formlabs just nu. Inte bara släppte de nyligen nyheten om en ny 3d-skrivare för dentalbranschen. De har också köpt upp sin egen materialleverantör, Spectra Group Photopolymers.

Det händer mycket hos Formlabs just nu. Inte bara släppte de nyligen nyheten om en ny 3d-skrivare för dentalbranschen. De har också köpt upp sin egen materialleverantör, Spectra Group Photopolymers.

Formlabs köper deras primära materialleverantör sedan 2012, Spectra Group Photopolymers. Nyligen släppte de även nyheten om en helt ny 3d-skrivare för dentalbranschen.

Det Ohio-baserade Spectra, som har producerat kemikalier sedan 1990, är specialiserade inom lösningar för fotovetenskap, uv, eb-strålningskurer och organisk syntetisk kemi. Under åren har de byggt upp en materialportfölj som innehåller mer än 2 000 olika föreningar.

– De flera 3d-skrivarföretag är inte vertikalt integrerade och har inte tillgång till sin egen hartsproduktion, men vi tror att material är en kritisk komponent för att öppna upp för nya applikationer, arbetsflöden och branscher, Max Lobovsky, vd och medgrundare av Formlabs.

Investerar en miljon dollar

Efter förvärvet kommer de även att investera en miljon dollar i en anläggning där de ska satsa på att producera biokompatibel polymer.

Totalt har företaget nu investerat mer än en miljon dollar i att FDA-registrera sig, ISO klass 8-certifiera rum (utformat för att säkerställa en säker produkt från produktion till förpackning), Iso 13485-certifiera sig för tandutvecklingsanläggning och medicinska material inom Spectra.

Formlabs nya 3d-skrivare Form 3B.

Formlabs nya 3d-skrivare Form 3B.

Släppte nyligen 3d-skrivare för dentalbranschen

Nyheten kommer strax efter att skrivartillverkaren lanserade en ny 3d-skrivare för dentalbranschen, Form 3B.

Skrivaren lämpar sig enligt tillverkaren väl för att producera kron- och bryggmodeller, alignmodeller, kirurgiska guider, ocklusala skenor, mönster för gjutning och pressning samt proteser.

Vad gäller material erbjuder Formlabs totalt tio specialiserade hartser för just dentalbranschen, bland annat ett biokompatibelt kirurgiskt guide-harts.

Du kan läsa mer om 3d-skrivaren här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: