De köper materialleverantör

Det händer mycket hos Formlabs just nu. Inte bara släppte de nyligen nyheten om en ny 3d-skrivare för dentalbranschen. De har också köpt upp sin egen materialleverantör, Spectra Group Photopolymers.

Det händer mycket hos Formlabs just nu. Inte bara släppte de nyligen nyheten om en ny 3d-skrivare för dentalbranschen. De har också köpt upp sin egen materialleverantör, Spectra Group Photopolymers.

Formlabs köper deras primära materialleverantör sedan 2012, Spectra Group Photopolymers. Nyligen släppte de även nyheten om en helt ny 3d-skrivare för dentalbranschen.

Det Ohio-baserade Spectra, som har producerat kemikalier sedan 1990, är specialiserade inom lösningar för fotovetenskap, uv, eb-strålningskurer och organisk syntetisk kemi. Under åren har de byggt upp en materialportfölj som innehåller mer än 2 000 olika föreningar.

– De flera 3d-skrivarföretag är inte vertikalt integrerade och har inte tillgång till sin egen hartsproduktion, men vi tror att material är en kritisk komponent för att öppna upp för nya applikationer, arbetsflöden och branscher, Max Lobovsky, vd och medgrundare av Formlabs.

Investerar en miljon dollar

Efter förvärvet kommer de även att investera en miljon dollar i en anläggning där de ska satsa på att producera biokompatibel polymer.

Totalt har företaget nu investerat mer än en miljon dollar i att FDA-registrera sig, ISO klass 8-certifiera rum (utformat för att säkerställa en säker produkt från produktion till förpackning), Iso 13485-certifiera sig för tandutvecklingsanläggning och medicinska material inom Spectra.

Formlabs nya 3d-skrivare Form 3B.

Formlabs nya 3d-skrivare Form 3B.

Släppte nyligen 3d-skrivare för dentalbranschen

Nyheten kommer strax efter att skrivartillverkaren lanserade en ny 3d-skrivare för dentalbranschen, Form 3B.

Skrivaren lämpar sig enligt tillverkaren väl för att producera kron- och bryggmodeller, alignmodeller, kirurgiska guider, ocklusala skenor, mönster för gjutning och pressning samt proteser.

Vad gäller material erbjuder Formlabs totalt tio specialiserade hartser för just dentalbranschen, bland annat ett biokompatibelt kirurgiskt guide-harts.

Du kan läsa mer om 3d-skrivaren här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: