De köper materialleverantör

Det händer mycket hos Formlabs just nu. Inte bara släppte de nyligen nyheten om en ny 3d-skrivare för dentalbranschen. De har också köpt upp sin egen materialleverantör, Spectra Group Photopolymers.

Det händer mycket hos Formlabs just nu. Inte bara släppte de nyligen nyheten om en ny 3d-skrivare för dentalbranschen. De har också köpt upp sin egen materialleverantör, Spectra Group Photopolymers.

Formlabs köper deras primära materialleverantör sedan 2012, Spectra Group Photopolymers. Nyligen släppte de även nyheten om en helt ny 3d-skrivare för dentalbranschen.

Det Ohio-baserade Spectra, som har producerat kemikalier sedan 1990, är specialiserade inom lösningar för fotovetenskap, uv, eb-strålningskurer och organisk syntetisk kemi. Under åren har de byggt upp en materialportfölj som innehåller mer än 2 000 olika föreningar.

– De flera 3d-skrivarföretag är inte vertikalt integrerade och har inte tillgång till sin egen hartsproduktion, men vi tror att material är en kritisk komponent för att öppna upp för nya applikationer, arbetsflöden och branscher, Max Lobovsky, vd och medgrundare av Formlabs.

Investerar en miljon dollar

Efter förvärvet kommer de även att investera en miljon dollar i en anläggning där de ska satsa på att producera biokompatibel polymer.

Totalt har företaget nu investerat mer än en miljon dollar i att FDA-registrera sig, ISO klass 8-certifiera rum (utformat för att säkerställa en säker produkt från produktion till förpackning), Iso 13485-certifiera sig för tandutvecklingsanläggning och medicinska material inom Spectra.

Formlabs nya 3d-skrivare Form 3B.

Formlabs nya 3d-skrivare Form 3B.

Släppte nyligen 3d-skrivare för dentalbranschen

Nyheten kommer strax efter att skrivartillverkaren lanserade en ny 3d-skrivare för dentalbranschen, Form 3B.

Skrivaren lämpar sig enligt tillverkaren väl för att producera kron- och bryggmodeller, alignmodeller, kirurgiska guider, ocklusala skenor, mönster för gjutning och pressning samt proteser.

Vad gäller material erbjuder Formlabs totalt tio specialiserade hartser för just dentalbranschen, bland annat ett biokompatibelt kirurgiskt guide-harts.

Du kan läsa mer om 3d-skrivaren här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandbacka Science Park sprider kunskap digitalt

Under Innovation Week X håller Sandbacka Science Park i Sandviken ett webbinarium om additiv tillverkning. Fokus kommer ligga på hur tekniken kan förena den digitala och fysiska värdekedjan och efterbehandling av additiva komponenter.

Publicerat av: 

Protech breddar i produktportföljen

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.

Publicerat av: 

Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: