Tillverkar delar till bioskrivare

Samuel Löfstrand, vd på Addema, bredvid Cellinks 3d-skrivare Bio X.

Samuel Löfstrand, vd på Addema, bredvid Cellinks bioskrivare Bio X.

Addema visade bredd i montern under Elmia Subcontractor. På display fanns allt från infärgade 3d-printade delar, som är ett av företagets senaste investeringar, till produktexempel som företaget tillverkat delar till.

Stack ut gjorde framför allt bioskrivaren Bio X från Cellink. Till denna har Addema gjort ett flertal delar med sin SLS-maskin.

– Vi kör mycket till Cellink, så det är roligt att vi kan få visa upp den här. Det är ju deras storsäljare, säger Claes Sjödahl på Addema.

I veckan ska företaget åka till Frankfurt för att besöka branschmässan Formnext. Här kommer de spana inför en potentiell nästa maskininvestering.

Cellinks storsäljare Bio X.

Cellinks storsäljare Bio X.

Addema har bland annat tillverkat den bakre delen av samtliga skrivarhuvuden.

Addema har bland annat tillverkat den bakre delen av hållarna för skrivarhuvuden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: