Tillverkar delar till bioskrivare

Samuel Löfstrand, vd på Addema, bredvid Cellinks 3d-skrivare Bio X.

Samuel Löfstrand, vd på Addema, bredvid Cellinks bioskrivare Bio X.

Addema visade bredd i montern under Elmia Subcontractor. På display fanns allt från infärgade 3d-printade delar, som är ett av företagets senaste investeringar, till produktexempel som företaget tillverkat delar till.

Stack ut gjorde framför allt bioskrivaren Bio X från Cellink. Till denna har Addema gjort ett flertal delar med sin SLS-maskin.

– Vi kör mycket till Cellink, så det är roligt att vi kan få visa upp den här. Det är ju deras storsäljare, säger Claes Sjödahl på Addema.

I veckan ska företaget åka till Frankfurt för att besöka branschmässan Formnext. Här kommer de spana inför en potentiell nästa maskininvestering.

Cellinks storsäljare Bio X.

Cellinks storsäljare Bio X.

Addema har bland annat tillverkat den bakre delen av samtliga skrivarhuvuden.

Addema har bland annat tillverkat den bakre delen av hållarna för skrivarhuvuden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: