Lasertech växlar upp

Torbjörn Holmstedt och Karolina Johansson på Lasertech.

Torbjörn Holmstedt och Karolina Johansson på Lasertech.

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Lasertech i Karlskoga ser ett ökat intresse i additivt tillverkade delar. Därför har de nyligen sjösatt en ny verksamhet internt för att möta efterfrågan. Det gäller en helt egen yta för enbart 3d-printing, eller en egen 3d-fabrik som de själva kallar det.

– AM-sidan tror vi jättemycket på. Det har vi satsat ganska stenhårt på, bland annat har vi investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, berättade Lasertechs platschef Jonas Spalin, som var på plats i montern under Elmia Subcontractor i Jönköping 12–15 november.

”Bra position på marknaden”

I dag erbjuder företaget utskrifter i både plast och metall och riktar sig till all typ av industri, både basindustri och de som nischar sig åt det högteknologiska.

– Vi tycker att vi har en bra position på marknaden, vi har varit med ett tag och kan det nu. Så nu gäller det att växla upp och inte bara stå vid sidan om och bli omkörda.

 

Flera olika material

I dag 3d-printar de i sju metallmaterial för additiv tillverkning, bland annat aluminium, titan och verktygsstål.

– Vi kör mycket aluminium nu och därför investerar vi också, för att vi ska ha kapacitet att frigöra någon maskin som bara kör aluminium.

Även om laserbearbetning står för den största delen av företagets omsättning, 60–70 procent, så ser de att omsättningen för additiv tillverkning är på uppgång.

– Vi fakturerar mer och mer inom det här området, så omsättningsmässigt ökar det. Det här är det vi tror att vi kommer växa mest inom, avslutar Jonas Spalin.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: