Lasertech växlar upp

Torbjörn Holmstedt och Karolina Johansson på Lasertech.

Torbjörn Holmstedt och Karolina Johansson på Lasertech.

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Lasertech i Karlskoga ser ett ökat intresse i additivt tillverkade delar. Därför har de nyligen sjösatt en ny verksamhet internt för att möta efterfrågan. Det gäller en helt egen yta för enbart 3d-printing, eller en egen 3d-fabrik som de själva kallar det.

– AM-sidan tror vi jättemycket på. Det har vi satsat ganska stenhårt på, bland annat har vi investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, berättade Lasertechs platschef Jonas Spalin, som var på plats i montern under Elmia Subcontractor i Jönköping 12–15 november.

”Bra position på marknaden”

I dag erbjuder företaget utskrifter i både plast och metall och riktar sig till all typ av industri, både basindustri och de som nischar sig åt det högteknologiska.

– Vi tycker att vi har en bra position på marknaden, vi har varit med ett tag och kan det nu. Så nu gäller det att växla upp och inte bara stå vid sidan om och bli omkörda.

 

Flera olika material

I dag 3d-printar de i sju metallmaterial för additiv tillverkning, bland annat aluminium, titan och verktygsstål.

– Vi kör mycket aluminium nu och därför investerar vi också, för att vi ska ha kapacitet att frigöra någon maskin som bara kör aluminium.

Även om laserbearbetning står för den största delen av företagets omsättning, 60–70 procent, så ser de att omsättningen för additiv tillverkning är på uppgång.

– Vi fakturerar mer och mer inom det här området, så omsättningsmässigt ökar det. Det här är det vi tror att vi kommer växa mest inom, avslutar Jonas Spalin.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: