Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

– Det är den här som är den nya, med en traditionell pulverteknik, en pulverbädd med laser, berättar Johan Nyström om Xact Metals 3d-skrivare som fanns att titta närmare på i Protechs monter under Elmia Subcontractor.

– Det är den här som är den nya 3d-skrivaren med en traditionell pulverteknik, en pulverbädd med laser, berättar Johan Nyström om Xact Metals 3d-skrivare som fanns att titta närmare på i Protechs monter under Elmia Subcontractor.

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Det var inte länge sen Protech gick ut med att de satsar allt mer på 3d-printing av metall och att de adderar både Desktop Metal och Xact Metal i sin produktportfölj. Anders Brask, vd på Protech, är väldigt nöjd med satsningen hittills:

– Vår metallsatsning känns riktigt bra och är helt i tiden med marknadens mognad i Norden. I över tio år har Protech övervakat den globala utvecklingen av 3d-skrivare för metall. Vi har inväntat rätt tid och rätt prisnivå som ska passa den nordiska marknaden, berättar Anders Brask.

Utökat med nya lokaler

I och med satsningen har företaget också utökat sin utställning med nya lokaler samt installerat kompletta produktionsmiljöer med 3d-skrivare från tidigare nämnda tillverkare.

 

 

– För oss är det extremt viktigt att hålla vår affärsmodell som innefattar smidiga kundlösningar för additiv tillverkning till rimliga priser. Med Desktop Metal och Xact Metal i vår produktportfolio kan vi täcka helt nya kundbehov för metallproduktion och göra additiv tillverkning tillgängligt för fler tack vare den låga investeringskostnaden, säger Anders Brask och fortsätter:

– I vår utställning ska kunderna kunna se hur enkelt det är att installera en komplett lösning för metallproduktion i helt vanliga lokaler. Att komplettera sin maskinpark med 3d-skrivare ska inte sätta för höga krav för kunderna. Det ska vara relevant och enkelt.

Metall i montern

Protechs monter på underleverantörsmässan Elmia Subcontractor, den 12–15 november följde samma tema. Besökarna kunde på plats spana in 3d-skrivare från både Desktop Metal och Xact Metal samt känna och klämma på en rad metallutskrifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: