Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

– Det är den här som är den nya, med en traditionell pulverteknik, en pulverbädd med laser, berättar Johan Nyström om Xact Metals 3d-skrivare som fanns att titta närmare på i Protechs monter under Elmia Subcontractor.

– Det är den här som är den nya 3d-skrivaren med en traditionell pulverteknik, en pulverbädd med laser, berättar Johan Nyström om Xact Metals 3d-skrivare som fanns att titta närmare på i Protechs monter under Elmia Subcontractor.

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Det var inte länge sen Protech gick ut med att de satsar allt mer på 3d-printing av metall och att de adderar både Desktop Metal och Xact Metal i sin produktportfölj. Anders Brask, vd på Protech, är väldigt nöjd med satsningen hittills:

– Vår metallsatsning känns riktigt bra och är helt i tiden med marknadens mognad i Norden. I över tio år har Protech övervakat den globala utvecklingen av 3d-skrivare för metall. Vi har inväntat rätt tid och rätt prisnivå som ska passa den nordiska marknaden, berättar Anders Brask.

Utökat med nya lokaler

I och med satsningen har företaget också utökat sin utställning med nya lokaler samt installerat kompletta produktionsmiljöer med 3d-skrivare från tidigare nämnda tillverkare.

 

 

– För oss är det extremt viktigt att hålla vår affärsmodell som innefattar smidiga kundlösningar för additiv tillverkning till rimliga priser. Med Desktop Metal och Xact Metal i vår produktportfolio kan vi täcka helt nya kundbehov för metallproduktion och göra additiv tillverkning tillgängligt för fler tack vare den låga investeringskostnaden, säger Anders Brask och fortsätter:

– I vår utställning ska kunderna kunna se hur enkelt det är att installera en komplett lösning för metallproduktion i helt vanliga lokaler. Att komplettera sin maskinpark med 3d-skrivare ska inte sätta för höga krav för kunderna. Det ska vara relevant och enkelt.

Metall i montern

Protechs monter på underleverantörsmässan Elmia Subcontractor, den 12–15 november följde samma tema. Besökarna kunde på plats spana in 3d-skrivare från både Desktop Metal och Xact Metal samt känna och klämma på en rad metallutskrifter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: