Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

– Det är den här som är den nya, med en traditionell pulverteknik, en pulverbädd med laser, berättar Johan Nyström om Xact Metals 3d-skrivare som fanns att titta närmare på i Protechs monter under Elmia Subcontractor.

– Det är den här som är den nya 3d-skrivaren med en traditionell pulverteknik, en pulverbädd med laser, berättar Johan Nyström om Xact Metals 3d-skrivare som fanns att titta närmare på i Protechs monter under Elmia Subcontractor.

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Det var inte länge sen Protech gick ut med att de satsar allt mer på 3d-printing av metall och att de adderar både Desktop Metal och Xact Metal i sin produktportfölj. Anders Brask, vd på Protech, är väldigt nöjd med satsningen hittills:

– Vår metallsatsning känns riktigt bra och är helt i tiden med marknadens mognad i Norden. I över tio år har Protech övervakat den globala utvecklingen av 3d-skrivare för metall. Vi har inväntat rätt tid och rätt prisnivå som ska passa den nordiska marknaden, berättar Anders Brask.

Utökat med nya lokaler

I och med satsningen har företaget också utökat sin utställning med nya lokaler samt installerat kompletta produktionsmiljöer med 3d-skrivare från tidigare nämnda tillverkare.

 

 

– För oss är det extremt viktigt att hålla vår affärsmodell som innefattar smidiga kundlösningar för additiv tillverkning till rimliga priser. Med Desktop Metal och Xact Metal i vår produktportfolio kan vi täcka helt nya kundbehov för metallproduktion och göra additiv tillverkning tillgängligt för fler tack vare den låga investeringskostnaden, säger Anders Brask och fortsätter:

– I vår utställning ska kunderna kunna se hur enkelt det är att installera en komplett lösning för metallproduktion i helt vanliga lokaler. Att komplettera sin maskinpark med 3d-skrivare ska inte sätta för höga krav för kunderna. Det ska vara relevant och enkelt.

Metall i montern

Protechs monter på underleverantörsmässan Elmia Subcontractor, den 12–15 november följde samma tema. Besökarna kunde på plats spana in 3d-skrivare från både Desktop Metal och Xact Metal samt känna och klämma på en rad metallutskrifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.