Mässa bjuder på premiärer

Formnext-mässan i Frankfurt är i full gång och i år har mässan växt med 250 utställare jämfört med föregående år.

Formnext-mässan i Frankfurt är i full gång och i år har mässan växt med 250 utställare jämfört med föregående år.

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Årets Formnext-mässa är nu i full gång och över 800 utställare har intagit fyra hallar på Frankfurt Messe i Tyskland. Besökarna kan mellan den 19–22 november spana in additiv tillverkning i alla dess former – även om flera stora varumärken i år har valt att sätta fokus på system för industriell produktion, skriver arrangören Mesago Messe Frankfurt i ett pressmeddelande.

Förra året var cirka 550 utställare på plats. I år har antalet växt till 800. Några av de företag som ställer ut maskiner och produkter är Desktop Metal, DMG Mori, EOS, Formlabs, HP, GE Additive, Materialise, Carbon, Renishaw, Prodways, Siemens, Ricoh, SLM Solutions, Stratasys, Envisiontec, 3D Systems, XJet med flera.

Enligt Mesago kommer årets mässa bjuda på en rad världspremiärer. Redan nu har 3dprintingindustry rapporterat att GE Additive släpper två nya system för metallprinting, Desktop Metal lanserar systemet ”The shop system” och EOS lanserar en ny teknik för att printa polymer. Fler premiärer väntas de kommande dagarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: