Mässa bjuder på premiärer

Formnext-mässan i Frankfurt är i full gång och i år har mässan växt med 250 utställare jämfört med föregående år.

Formnext-mässan i Frankfurt är i full gång och i år har mässan växt med 250 utställare jämfört med föregående år.

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Årets Formnext-mässa är nu i full gång och över 800 utställare har intagit fyra hallar på Frankfurt Messe i Tyskland. Besökarna kan mellan den 19–22 november spana in additiv tillverkning i alla dess former – även om flera stora varumärken i år har valt att sätta fokus på system för industriell produktion, skriver arrangören Mesago Messe Frankfurt i ett pressmeddelande.

Förra året var cirka 550 utställare på plats. I år har antalet växt till 800. Några av de företag som ställer ut maskiner och produkter är Desktop Metal, DMG Mori, EOS, Formlabs, HP, GE Additive, Materialise, Carbon, Renishaw, Prodways, Siemens, Ricoh, SLM Solutions, Stratasys, Envisiontec, 3D Systems, XJet med flera.

Enligt Mesago kommer årets mässa bjuda på en rad världspremiärer. Redan nu har 3dprintingindustry rapporterat att GE Additive släpper två nya system för metallprinting, Desktop Metal lanserar systemet ”The shop system” och EOS lanserar en ny teknik för att printa polymer. Fler premiärer väntas de kommande dagarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: