Mässa bjuder på premiärer

Formnext-mässan i Frankfurt är i full gång och i år har mässan växt med 250 utställare jämfört med föregående år.

Formnext-mässan i Frankfurt är i full gång och i år har mässan växt med 250 utställare jämfört med föregående år.

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Årets Formnext-mässa är nu i full gång och över 800 utställare har intagit fyra hallar på Frankfurt Messe i Tyskland. Besökarna kan mellan den 19–22 november spana in additiv tillverkning i alla dess former – även om flera stora varumärken i år har valt att sätta fokus på system för industriell produktion, skriver arrangören Mesago Messe Frankfurt i ett pressmeddelande.

Förra året var cirka 550 utställare på plats. I år har antalet växt till 800. Några av de företag som ställer ut maskiner och produkter är Desktop Metal, DMG Mori, EOS, Formlabs, HP, GE Additive, Materialise, Carbon, Renishaw, Prodways, Siemens, Ricoh, SLM Solutions, Stratasys, Envisiontec, 3D Systems, XJet med flera.

Enligt Mesago kommer årets mässa bjuda på en rad världspremiärer. Redan nu har 3dprintingindustry rapporterat att GE Additive släpper två nya system för metallprinting, Desktop Metal lanserar systemet ”The shop system” och EOS lanserar en ny teknik för att printa polymer. Fler premiärer väntas de kommande dagarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: