Mässdebut blev succé

Stefan Ek, vd på BLB Industries, var mycket nöjd med årets mässa.

Stefan Ek, vd på BLB Industries, var mycket nöjd med Fomnext-mässan.

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

3d-skrivartillverkaren BLB Industries tar steg för att slå igenom på den internationella marknaden. Nyligen ställde de ut för första gången på den stora branschmässan Formnext i Frankfurt. Något som enligt företaget själva blev en succé.

– Vårt syfte med mässan är att visa upp standardsortimentet men också hitta distributörer i hela världen. Vi har hittills haft runt 30 länder som har varit intresserade av att bli våra distributörer. I tisdags signade vi en ny distributör i England som samtidigt la en beställning på en första maskin, berättar Stefan.

I montern visade företaget sin 3d-skrivare The box small, en granulatskrivare för storformat, som drog många blickar till sig. 3d-skrivaren är en industridesignad produkt för fullskalig produktion. I maskinen finns ett uppvärmt aluminiumbord som sugs fast med ett vakuumlager, vilket är en teknik som BLB Industries har patent på. Något som bland annat motverkar krympning när den printade delen vill dra ihop sig.

 

 

Kostnadseffektivt med granulat

Enligt Stefan Ek är granulat ett bra alternativ, både vad gäller kostnadseffektivitet men också för att det öppnar dörren att arbeta med en rad olika material och blandningar.

– Den stora fördelen med granulat är att det är mycket billigare än filament, och vi skriver väldigt stor mängd vilket gör att materialkostnaden påverkar priset. Tar man ABS i granulat-form så kostar det kanske 2,50 – 3 euro per kilo medan som filament ligger på 25 till 30 euro per kilo. Så det är en tiondel per kilo, vilket gör stor skillnad.

Granulat i olika blandningar.

Granulat i en rad olika blandningar.

Tar in Fårö Capital

Nästa steg för företaget är att de har tagit in ett riskkapitalbolag som delägare, Fårö Capital.

– Tanken med den emission vi nu gör är att vi ska satsa på sälj och marketing, vidare teknikutveckling och olika affärsmodeller. Så vi får skjuts av dem kan man säga. Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, avslutar Stefan.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: