Mässdebut blev succé

Stefan Ek, vd på BLB Industries, var mycket nöjd med årets mässa.

Stefan Ek, vd på BLB Industries, var mycket nöjd med Fomnext-mässan.

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

3d-skrivartillverkaren BLB Industries tar steg för att slå igenom på den internationella marknaden. Nyligen ställde de ut för första gången på den stora branschmässan Formnext i Frankfurt. Något som enligt företaget själva blev en succé.

– Vårt syfte med mässan är att visa upp standardsortimentet men också hitta distributörer i hela världen. Vi har hittills haft runt 30 länder som har varit intresserade av att bli våra distributörer. I tisdags signade vi en ny distributör i England som samtidigt la en beställning på en första maskin, berättar Stefan.

I montern visade företaget sin 3d-skrivare The box small, en granulatskrivare för storformat, som drog många blickar till sig. 3d-skrivaren är en industridesignad produkt för fullskalig produktion. I maskinen finns ett uppvärmt aluminiumbord som sugs fast med ett vakuumlager, vilket är en teknik som BLB Industries har patent på. Något som bland annat motverkar krympning när den printade delen vill dra ihop sig.

 

 

Kostnadseffektivt med granulat

Enligt Stefan Ek är granulat ett bra alternativ, både vad gäller kostnadseffektivitet men också för att det öppnar dörren att arbeta med en rad olika material och blandningar.

– Den stora fördelen med granulat är att det är mycket billigare än filament, och vi skriver väldigt stor mängd vilket gör att materialkostnaden påverkar priset. Tar man ABS i granulat-form så kostar det kanske 2,50 – 3 euro per kilo medan som filament ligger på 25 till 30 euro per kilo. Så det är en tiondel per kilo, vilket gör stor skillnad.

Granulat i olika blandningar.

Granulat i en rad olika blandningar.

Tar in Fårö Capital

Nästa steg för företaget är att de har tagit in ett riskkapitalbolag som delägare, Fårö Capital.

– Tanken med den emission vi nu gör är att vi ska satsa på sälj och marketing, vidare teknikutveckling och olika affärsmodeller. Så vi får skjuts av dem kan man säga. Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, avslutar Stefan.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: