Supexduplext och diamant hos Sandvik

Mickael Schuisky var på plats i Sandviks monter under Formnext för att prata om vad företaget kan göra inom additiv tillverkning.

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Sandvik hade, förutom en person som satt och spelade på företagets 3d-printade gitarr, fyllt montern med exempel på vad de tillverkar med den additiva tekniken.

– Vi visar en del av de verktyg som vi producerar, att vi kan printa i diamant, nya stålsorter som vi printar i, superduplexa material för till exempel olje- och gasindustrin och sen även pulver som är en stor del av vårt arbete, berättade Mikael Schuisky, VP R&D and Operations inom additiv tillverkning på Sandvik och fortsätter:

– De superduplexa materialen klarar av havsvattenmiljöer och sen har vi även utvecklat processer för den industrin för att sätta det på kartan – att det är något man också göra med additiv tillverkning.

Företaget var väldigt nöjda med mässan och enligt Mikael så lockade framför allt diamantkompositen tillsammans med tonerna från den 3d-printade gitarren en rad människor till montern.

Ett exempel på en produkt som visades i montern var olika fräsar, som tillverkats med traditionell- och med additiv teknik. Den som tillverkats med additiv teknik är mycket lättare, vilket kan öka produktiviteten, säger Mikael.

Ett exempel på en produkt som visades i montern var olika fräsar, som tillverkats med traditionell- och med additiv teknik. Den som tillverkats med additiv teknik är mycket lättare, vilket kan öka produktiviteten, säger Mikael.

Diamantkompositen som skrivs ut med stereolitografi var på plats i montern.

Diamantkompositen som skrivs ut med stereolitografi var på plats att skåda i montern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandvik talar mer om sina additiva tillverkningsprocesser under AM-dagen den 5 december.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: