HP tackar nej till Xerox

Huvudkontoret för Xerox i Norwalk, Connecticut. Foto via Bloomberg News.

Huvudkontoret för Xerox i Norwalk, Connecticut. Foto via Bloomberg News.

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Det finns tydliga storleksskillnader på Xerox och HP, där HP är tre gånger så stort som Xerox. För en månad sen rapporterades det om att Xerox hade gjort ett informellt finansieringsåtagande från ens större bank för ett eventuellt förvärv. Ryktena har nu avvisats av HP.

Erbjudandet underskattar HP:s marknadsvärde och är inte av intresse för aktieägarna, skriver HP i ett pressmeddelande. De skriver också om en viss oro över den senaste tidens kraftiga nedgång i Xerox intäkter.

Enligt New York Times lämnade företagen möjligheten till en sammanslagning under olika förhållanden.

– Vi inser de potentiella fördelarna med en konsolidering och vi är öppna för att undersöka om det kan skapas värde för HP:s aktieägare genom en potentiell fusion med Xerox, skriver Xerox.

Två företag under press

Erbjudandet kom ett år efter att Xerox var i förhandlingarna om köp av Fujifilm, men som de måste säga efter att en av de huvudsakliga aktieägarna, John Icahn, hade fått tillräckligt motstånd mot projektet. Det sägs vara samma John Icahn som nu stödde HP:s erbjudande.

John Icahn har uttalat att han har stora innehav i både HP och Xerox. Framför allt i kontorsmaterial där en sammanslagning vore mest meningsfull. Båda företagen är under press inom detta segment där de enligt Wall Street Journal, gjort stora besparingar.

Pressen kommer eftersom mindre papper skrivs ut i kontorssegmentet och eftersom konkurrensen från tredjepartsleverantörer ökar som erbjuder alternativ till HP och Xerox leverantörstjänster. Xerox är historiskt starkt när det gäller stora kontorsmaskiner, medan HP har sin styrka i småföretag och privata skrivare.

HP 5200 3d-skrivare.

HP 5200 3d-skrivare.

Xerox och HP på 3d-skrivarmarknaden

Efter mycket spekulation gick Xerox in i 3d-skrivarindustrin i februari 2019 med förvärvet av 3d-tillverkaren Vader Systems, som verkar inom metalltryck. Detta följde ett uttalande från föregående år från företagets vd som meddelade att Xerox, ”utvecklar en plan för att delta på 3d-skrivarmarknaden”.

HP: s engagemang inom 3d-industrin är väl dokumenterad. Den senaste versionen av Multi Jet Fusion var lanseringen av 5200-serien 3d-skrivare som syftar till volymproduktion.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: