DMG Mori släpper ny hybrid

LASERTEC 125, DMG Moris senaste hybridmaskin, visades upp för första gången under mässan Formnext i Frankfurt.

LASERTEC 125, DMG Moris senaste hybridmaskin, visades upp för första gången under mässan Formnext i Frankfurt.

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar en ny hybridmaskin som kombinerar 3d-skrivare och fräs. – Det är inte så vanligt, säger Andreas Müller från DMG Mori. 

LASERTEC 125 är en hybridmaskin som består av ett femaxligt system och bygger på tekniken Laser deposition welding (LDW). Maskinen är utformad för underhåll, reparation och produktion av delar upp till 1 250 x 745 millimeter, som kan väga upp till 2 000 kilo. Maskinen visades upp för första gången för allmänheten under Formnext-mässan i Frankfurt i november.

– Den största skillnaden mot andra 3d-skrivare är att maskinen är en hybrid, den arbetar med både fräsning och laser deposition. Det är inte så vanligt, säger Andreas Müller från DMG Mori, som var på plats i företagets monter under Formnext. 

Växlar mellan materialen

Det nya hybridsystemet ska enligt DMG Mori kunna tillverka en rad olika komponenter, allt från turbinblad till stängda impeller. Maskinen kan växla mellan olika material och svetsas på olika sätt för olika ändamål, vilket till exempel kan resultera i delar med en förbättrad kylningsförmågan.

Sparar tid

Styrkan med systemet är främst möjligheten att reparera metalldelar. Först fräser man bort gammalt material i det området som sedan fylls med nytt material. Vill man, kan man därefter använda fräsen igen för att förfina det reparerade området, enligt tillverkaren. De menar också att hybridsystemet ska kunna reducera produktionstiderna med upp till 80 procent.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: