Digital Metal: ”Allt bygger på tillväxt”

Christian Lönne, vd på Digital Metal, var på plats i företagets monter under Formnext-mässan i Frankfurt.

Christian Lönne, vd på Digital Metal, var på plats i företagets monter under Formnext-mässan i Frankfurt.

Christian Lönne tog över som vd för Digital Metal i oktober i år. Under branschmässan Formnext i Frankfurt var Lönne på plats och delade med sig av sina tankar kring företagets utveckling framåt. 

–Digital Metal är i en period där man har gjort mycket utveckling under många år och blivit väldigt duktiga på det man gör, framför allt när det gäller precision. Eftersom vi var tidigt ute på marknaden för additiv tillverkning av metall, så har vi en lång erfarenhet av processen. Därför tror vi att vår process är stabilare än vad många andra är i dag.

Trots att det är många som fortfarande är ovetande om binder jetting-tekniken, så är det inget nytt för företaget, menar Lönne.

– Ambitionen är att vi ska växa på säljsidan. Vi är ett typiskt teknologidrivet företag, men det är sälj- och marknadssidan som är nästa steg.

Flera kontinenter i sikte

I år var företaget på Formnext, 19–22 november, delvis för att träffa befintliga kunder och delvis för att visa upp sin additiva teknik.

– Det handlar inte bara om att visa upp vad vi kan göra längre, utan vi måste ta nästa steg. Jag vill inte att vi ska bara vara en maskinförsäljare, utan vi ska finnas med i hela kedjan. Från pulver till den komponenten som kunden vill ha. Det är viktigt att det finns ett värde i produkten i slutändan.

I dag har företaget maskiner på tre kontinenter: Asien, Europa och USA. Och flera maskiner ska levereras, enligt Christian Lönne.

– Allt bygger på tillväxt.

Ingår nya partnerskap

Nyligen gick Digital Metal ut med nyheten att de bildar ett partnerskap med Elnik, en leverantör av sintringsugnar.

– De är väldigt duktiga på vad de gör och får väldigt goda resultat. Eftersom vi också levererar goda resultat, så har vi kommit överens om att vi ska göra studier tillsammans för att hitta en ännu mer stabil och optimerad process.

Till en början kommer samarbetet intensifieras för att testa olika materialegenskaper.

”Potentialen är enorm”

Digital Metals första 3d-skrivare kommersialiserades år 2015. Enligt Rönne är dessa fortfarande i drift – bara uppgraderade med nya funktioner.

– I dag ligger vårt fokus på att satsa på uppgraderingar för den solida bas som vi har. Det är en trygghet för kunden att kunna köpa en maskin som kommer finnas med i många år framöver, menar Christian Rönne och fortsätter:

– Potentialen är enorm och vi är fortfarande i lindan rent marknadsmässigt. Det finns spelare som kommer in på marknaden och satsar väldigt mycket pengar. Det är väldigt kul att vara i en bransch som växer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Mindre plast – fler brädor

Ett franskt företag vid namn Hexa Surfboard har satsat helhjärtat på att designa och 3d-printa miljövänliga surfbrädor. Målet är att minska plasten i haven.

Publicerat av: 

Raplas vd: ”Många försöker hitta en lösning på problem som inte finns”

3d-skrivartillverkaren Raplas växer sig starkare på marknaden och säljer allt fler 3d-skrivare i bland annat Nordeuropa. 3dp har träffat Raplas grundare för att prata mer om hur företaget startades och hur det har utvecklats sedan dess.

Publicerat av: 

Det ska hjälpa patienter att andas

3d-printade patientspecifika stentar godkänns av US Food and Drug Administration (FDA). – Andning är något som många tar för givet, men för många av dessa patienter kan varje andetag vara en kamp, säger doktor Tom Gildea vid Cleveland Clinic som står bakom innovationen. 

Publicerat av: 

Trender inom 3d-printing 2020

HP släpper en rapport med vad de förutspår kommer bli 8 nyckeltrender för år 2020 inom 3d-printing. På listan finns bland annat automatiserade flöden, spårbara delar, fler studenter och växande marknad för skor, glasögon och dental.

Publicerat av: 

Snart kan du äta 3d-printad fisk till middag

Tidningen The San Diego Union-Tribune rapporterade nyligen om att Foodtechföretaget BlueNalu i San Diego, USA, med hjälp av cellvävnad har lyckats 3d-printa labbodlad fisk. Något som kan finnas på marknaden inom två år.

Publicerat av: 

3d-världen sörjer SLS-pionjär

3d-printingsamhället sörjer bortgången av Carl Robert Deckard, uppfinnaren av tekniken Selektiv laser sintring. Han var en pionjär inom additiv tillverkning och ägde hela 27 patent.

Publicerat av: 

EOS: ”Intresset för 3d-printing med polymerer ökar”

Additiv tillverkning med olika plastmaterial blir alltmer populärt i serieproduktion, skriver EOS i ett pressmeddelande. Enligt företaget är drivkraften bakom ökningen möjligheten att gång på gång kunna tillverka högkvalitativa delar.

Publicerat av: 

3DVerkstan breddar produktportföljen

Svenska 3DVerkstan och finska miniFactory inleder ett nytt samarbete. – Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Hälsorisker med 3d-printing i fokus

Ett nytt projekt beviljas drygt fyra miljoner för att utforska vilka effekter partiklar från additiv tillverkning har på hälsan. – Vi måste förstå hur påverkan på människa och miljö faktiskt ser ut, säger Kim Färnlund, metallurg och skyddsombud på AMEXCI.

Publicerat av: 

Wematter satsar på efterbehandlingen

3d-skrivartillverkaren Wematter lanserar en ny rengöringsstation för SLS-komponenter. – De huvudsakliga drivkrafterna som ledde till skapandet av BlasThing rengöringsstation var att minska risken för spridning av pulver, säger företagets vd Robert Kniola.

Publicerat av: