Digital Metal: ”Allt bygger på tillväxt”

Christian Lönne, vd på Digital Metal, var på plats i företagets monter under Formnext-mässan i Frankfurt.

Christian Lönne, vd på Digital Metal, var på plats i företagets monter under Formnext-mässan i Frankfurt.

Christian Lönne tog över som vd för Digital Metal i oktober i år. Under branschmässan Formnext i Frankfurt var Lönne på plats och delade med sig av sina tankar kring företagets utveckling framåt. 

–Digital Metal är i en period där man har gjort mycket utveckling under många år och blivit väldigt duktiga på det man gör, framför allt när det gäller precision. Eftersom vi var tidigt ute på marknaden för additiv tillverkning av metall, så har vi en lång erfarenhet av processen. Därför tror vi att vår process är stabilare än vad många andra är i dag.

Trots att det är många som fortfarande är ovetande om binder jetting-tekniken, så är det inget nytt för företaget, menar Lönne.

– Ambitionen är att vi ska växa på säljsidan. Vi är ett typiskt teknologidrivet företag, men det är sälj- och marknadssidan som är nästa steg.

Flera kontinenter i sikte

I år var företaget på Formnext, 19–22 november, delvis för att träffa befintliga kunder och delvis för att visa upp sin additiva teknik.

– Det handlar inte bara om att visa upp vad vi kan göra längre, utan vi måste ta nästa steg. Jag vill inte att vi ska bara vara en maskinförsäljare, utan vi ska finnas med i hela kedjan. Från pulver till den komponenten som kunden vill ha. Det är viktigt att det finns ett värde i produkten i slutändan.

I dag har företaget maskiner på tre kontinenter: Asien, Europa och USA. Och flera maskiner ska levereras, enligt Christian Lönne.

– Allt bygger på tillväxt.

Ingår nya partnerskap

Nyligen gick Digital Metal ut med nyheten att de bildar ett partnerskap med Elnik, en leverantör av sintringsugnar.

– De är väldigt duktiga på vad de gör och får väldigt goda resultat. Eftersom vi också levererar goda resultat, så har vi kommit överens om att vi ska göra studier tillsammans för att hitta en ännu mer stabil och optimerad process.

Till en början kommer samarbetet intensifieras för att testa olika materialegenskaper.

”Potentialen är enorm”

Digital Metals första 3d-skrivare kommersialiserades år 2015. Enligt Rönne är dessa fortfarande i drift – bara uppgraderade med nya funktioner.

– I dag ligger vårt fokus på att satsa på uppgraderingar för den solida bas som vi har. Det är en trygghet för kunden att kunna köpa en maskin som kommer finnas med i många år framöver, menar Christian Rönne och fortsätter:

– Potentialen är enorm och vi är fortfarande i lindan rent marknadsmässigt. Det finns spelare som kommer in på marknaden och satsar väldigt mycket pengar. Det är väldigt kul att vara i en bransch som växer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: 

Polymerprinting ska generera miljarder

En ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis visar utvecklingen inom additiv tillverkning av polymerer. En marknad som väntas växa enormt de kommande åren.

Publicerat av: 

De bioprintar syntetisk hud

Ett samarbete mellan Basf och CTIBiotech har resulterat i 3d-bioprintad människohud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3d-hud, har förutsättningar att göra hudtester snabbare, billigare och mer tillförlitliga, kommenterar Olof Holmer, vd för branschorganisationen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Publicerat av: