Wematter satsar på efterbehandlingen

Wematters 3d-skrivare Gravity sammankopplad med den nya rengöringsstationen BlasThing.

Wematters 3d-skrivare Gravity sammankopplad med den nya rengöringsstationen BlasThing.

3d-skrivartillverkaren Wematter lanserar en ny rengöringsstation för SLS-komponenter. – De huvudsakliga drivkrafterna som ledde till skapandet av BlasThing rengöringsstation var att minska risken för spridning av pulver, säger företagets vd Robert Kniola.

Enligt företaget är ett av de största problemen med pulverbäddstekniken att hantera pulvret på ett säkert och användarvänligt sätt samt att bli av med överskottspulver på ett effektivt sätt. Därför lanserar Wematter nu ett nytt rengöringssystem för SLS-komponenter, BlasThing.

Robert Kniola, vd på Wematter.

Robert Kniola, vd på Wematter.

– De huvudsakliga drivkrafterna som ledde till skapandet av BlasThing rengöringsstation var att minska risken för spridning av pulver och att hitta en effektiv lösning för att ta bort pulver från håligheter och kaviteter, säger Robert Kniola, vd på Wematter.

Använder tryckvatten

Tidigare har det konventionella sättet att ta bort löst och delvis löst pulver, varit med tryckluft och dammsugning vilket tar tid och leder tillslut till att pulver finns överallt, skriver Wematter på sin blogg. I den nya rengöringsstationen, BlasThing används dock ett slutet system där tryckvatten spolar rent komponenter, vilket binder pulvret och förhindrar att det sprids.

Fylls med kranvatten

Stationen fylls med kranvatten som sedan återcirkulerar i maskinen. Detta betyder att det inte krävs en avlopps- eller vattenanslutning. Däremot krävs ett 230 volts uttag för den interna pumpen, elektroniken och ljuset.

– Huvudmålet är att sänka trösklarna för avancerad 3d-skrivarteknik som SLS är, det ger ingenjörer och designers möjlighet att accelerera och innovera direkt på deras kontor, verkstad eller labb, säger Robert Kniola.

 

Kommer efter lansering av 3d-skrivare

Rengöringsstationen lanseras cirka en månad efter att företaget släppte nyheten om sin senaste 3d-skrivare, Gravity 2020. En SLS-skrivare med en byggvolym på 30 x 30 x 30 centimeter. 

– Mekaniska egenskaper och användarvänlighet har alltid varit vårt mål och vi tror att det är den bästa vägen för att få fler att använda sig av additiv tillverkning, säger Robert Kniola.

Teamet på Wematter.

Teamet på Wematter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.